övningar för en korsad öga

Crossed ögon och lata ögon är förhållanden som oftast drabbar barn. Crossed ögon resultat när ögonen inte rör sig tillsammans. Detta kan vara ett intermittent skick, orsakas av stress eller andra triggers, eller en som är konstant. En lat öga inträffar när ett öga inte fokuserar liksom de andra. Hjärnan börjar ignorera dess visuella signaler, bara förlita sig på den starkare ögat. Det bästa är att diagnostisera och behandla något av dessa villkor så tidigt i livet som möjligt, men även äldre barn och vuxna kan dra nytta av vision terapi för att lösa dessa problem.

Eye Patches

En av de mest effektiva behandlingar för en lat öga eller en intermittent korsade öga är att bära en ögonlapp över den dominerande ögat. Genom blockerade den starkare ögat, är den svagare ögat tvingas till att utöva och blir starkare. Ofta måste patienten bära lapp för ögat i flera veckor eller till och med några månader. Processen kräver tålamod, men kan bidra ögonen in bättre anpassning, förbättra övergripande vision.

Professional vision terapi

Hos små barn är standardbehandling för korsade ögon kirurgi. Äldre barn och vuxna kan dra nytta av vision terapi innan man tar till operation. Ofta ger vision terapi mycket tillfredsställande resultat och är helt icke-invasiv.

Vision Terapin använder rådsordförande besök och feedback från en ögonläkare för att få bästa resultat. Patienten kommer att besöka ögonläkare en eller två gånger i veckan och gör olika övningar med avsikt att stärka båda ögonen och förbättra hur effektivt patienten kan bearbeta visuell information.

At-Home ögonövningar

Patienter som arbetar för att rätta till en överkryssad öga kan också utföra öga övningar hemma. Utmanande ögat på ett antal avseenden är nyckeln.

En övning är att försöka att fokusera på ett objekt så som det närmar sig i ansiktet. Till exempel kan du ta ett suddgummi mot näsan, hålla den i fokus så länge som möjligt.

En annan övning är att fokusera på föremål på den ena eller den andra av huvudet, med bara ögonen snarare än vrider på huvudet.

En tredje åtgärd är att byta ditt fokus från ett objekt som är nära --- inom 2 meter --- till en som är längre bort --- 20 fot eller mer. Växla mellan objekt snabbt för att hjälpa dina ögon stärka deras förmåga att fokusera på föremål på olika avstånd. Ta varje objekt i den bästa fokus kan du innan du byter ditt fokus till ett annat objekt.

Göra öga träning i hemmet ger mest nytta när det kombineras med läkare-ledda sessioner vision terapi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.