säkraste testosteronbehandling

Låg testosteron är känt som hypogonadism. Detta villkor behandlas med hormonersättning för män som lider av erektil dysfunktion, förlust av energi och osteoporos på grund av de låga nivåer av testosteron. Testosteron är säker så länge det är övervakas av en läkare

rådfråga läkare

Använd aldrig testosteronbehandling utan läkares vägledning. Det är möjligt att öka nivåerna av testosteron genom muskelbyggande träning, men för vissa män är detta inte tillräckligt.

Beskriv dina symtom för din läkare om du misstänker låg testosteron frågor. Han kommer att utföra tester för att bestämma nivåerna av hormonet i blodet, och fler tester för att hitta orsaken till de låga nivåer. Dessa kan inkludera blodprovstagning, sperma analys, avbildning av hypofysen (där testosteron är gjord) och en biopsi av testiklarna. Dessa kommer att utesluta en tumör eller andra medicinska tillstånd som orsakar testosteronnivåer att sjunka.

testosteron

När diagnosen är att testissvikt är anledningen till din låga testosteronnivåer, kommer behandlingen sannolikt hormonersättning. Den säkraste metoden är en injektion av din läkare, så att ditt tillstånd ska övervakas. Du kan också lära dig att ge dig själv skott, eller en familjemedlem kan instrueras.

Be om testosteron patchar om du är mer bekväm med denna metod. Plåstret kan orsaka hudirritation, rotera patchar till olika platser för att undvika dessa irritationsmoment.

Geler är en annan metod för att hormonbehandling, men du kan hitta dem svåra att använda, och de kan överföras till andra från dina händer om det inte tvättas bort ordentligt. FDA har utfärdat en varning om testosteron överföring från denna metod.

Oral testosteron rekommenderas inte på grund av den ökade risken för leversjukdom.

Diskutera alla alternativ med din läkare , och alltid använda testosteron med hans vägledning. Testosteronbehandling har utropat som ungdomens källa för åldrande män, men bör endast användas i händelse av ett medicinskt tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.