När ska träffa en läkare för blod och slem i avföringen

Pall ändras beroende på vad du har ätit eller om du har drabbats av någon sjukdom, till exempel matförgiftning, gastroenterit, influensa eller Delhi mage. I genomsnitt har du tänkt att passera fast pall utan slem eller blod. Varje gång du ser blod i avföringen, ska du meddela din läkare

Normal Pall

Normal avföring är medium i storlek och färg på slätten kartong. Du ska inte behöva stam för att lämna kroppen och det bör leda till väldigt lite obehag eller smärta. Konsistensen ska vara som tandkräm och det bör vara cirka 4 till 8 inches lång. Normal avföring inte har blod eller slem i den.

Blod i avföringen

Klarröd blod kommer från ändtarmen. Det kan visas som droppar i toaletten, en smutsfläck på vävnad eller som en strimma på pallen. Orsaker till klarröda blod i avföringen är analfissurer (små sprickor i huden runt anus), rektala polyper (små utväxter foder insidan av tjocktarmen), cancer i ändtarmen eller hemorrojder. Symtom på hemorrojder är klåda, smärta, sveda och bultande.

blödning kan också visas mörkbrun, svart eller tjärliknande. Magsår, överkonsumtion av alkohol, överanvändning av acetylsalicylsyra, trasiga blodkärl i tjocktarmen eller användningen av anti-blodpropp läkemedel kan orsaka avföring av dessa färger.

Överväganden

Förutom blödningar och slem, kan du också känna smärta när de passerar en avföring och du kan känna febrig. Feber och en allmän känsla av sjukdom kan vara symtom på allvarliga tillstånd som ulcerös kolit, Crohns sjukdom eller dysenteri. Dessa är inflammatoriska tarmsjukdomar. Det är viktigt att ha dig själv kontrolleras av en physcian om du har något av dessa symptom, som inflammatorisk tarmsjukdom kan producera slem och pus i dina tarmar. Tjocktarmscancer kan också upptäckas om mage är skärmade.

Om du märker mörkt blod i avföringen, ring din läkare omedelbart. Försök aldrig att diagnostisera dessa problem själv. När man söker medicinsk hjälp, se till att du har namnen på alla mediciner du på, och de sjukdomar som du kan lida av.

Om du har symtom som svimning, svaghet, svettningar eller stora mängder blod i avföringen söka akut vård omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.