hur man behandlar en blåslagen bicep senor

Din biceps senan, som har två fästpunkter i axeln området, arbetar för att hjälpa böja armbågen och rotera din underarm. Skador på ditt biceps senan kan bli följden av trauma, monotona rörelser och förflyttning. Ett brutet biceps senan vanligen uppvisa tecken på svullnad, smärta och minskad rörlighet. Bruised biceps senor kan behandlas i flera, ganska framgångsrik, sätt
1.
Vila dig. Resten är en viktig del i behandling av de flesta skador. Resten kommer att hjälpa din senor läka och förhindra ytterligare irritation och smärta. Om du kan hålla dina drabbade biceps stabil med en lyftsele eller komprimering bandage, svullnad och smärta som kan orsakas av senan kan lindras.
2.
Ansök is. Ice kommer att bidra till att minska inflammationen och lindra smärta Enligt Mayo Clinic. Att minska svullnaden kommer att främja läkning av biceps senan. Is kan användas i 20 minuter åt gången ett par gånger om dagen. Vissa tycker värmen också hjälper lindra smärta i samband med blåmärken i biceps senan.
3.
Ta anti-inflammatorisk medicin. Over-the-counter läkemedel som ibuprofen och naproxen vanligen framgångsrik i att minska inflammation och smärta. Minska inflammation kommer att bidra till att påskynda återhämtningen tid för ett blåmärke biceps senan.
4.
Tala med din läkare. Tala om för din läkare om eventuella skador som resulterar i blåmärken som inte förbättras eller försämras. Receptbelagda kortison skott och medicinering kan hjälpa till att lindra smärta och kan vara en framgångsrik del av ett blåmärke bicep sena behandlingsprogram. För allvarliga skador, kan operation rekommenderas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.