hur man kan bli av en täppt näsa

En täppt näsa betyder att din näsgångar känna full och kvavt. Du kan ha en rinnande näsa. Villkoret kan störa dina öron, hörsel och tal utveckling, och när din fråga om nästäppa är svårare kan det orsaka snarkning och störa sovande. Din näsa blir blockerad när inflammerade blodkärl göra vävnaderna fodret näsan svullnar. En täppt näsa kan orsakas av en vanlig förkylning, influensa, hösnuva, sinus infektion och, faktiskt, att använda för mycket nässpray designad för att hålla näsan klar. En täppt näsa, även kallad nästäppa och nästäppa, kan vara obehagligt och smärtsamt när den orsakar tryck i ansiktet. Det finns behandling för att bli av med problemet

anvisningar


1.
Unna dig. Prova over-the-counter mediciner för att bli av med din nästäppa. Decongestants lindra nästäppa genom att krympa blodkärlen i slemhinnan i näsan. Använd antihistaminer för att minska slem. Använd koksaltlösning nässpray för tunn slem. Du kan också tunt slem med hjälp av en luftfuktare och konsumerar mer vätskor som hett te eller buljong.
2.
Se en läkare. Behandla dig själv kanske inte är det bästa alternativet om din nästäppa åtföljs av vissa symptom som dimsyn, hosta längre än 10 dagar, hosta upp grå eller gul-grönt slem, ansiktssvullnad, ont i halsen, och gula eller vita fläckar på din hals. Du bör även se en läkare om din nästäppa varar mer än två veckor och stör ditt dagliga liv.
3.
Har diagnostiska tester. En fysisk undersökning av din läkare kanske inte är tillräckligt för att diagnostisera din blockerad näsa ordentligt och bestämma rätt behandling. Du kan behöva ha diagnostiska test som röntgen av bihålor och bröstet, blodprov och tester kultur av slem och hals. Ett allergitest också kan behövas, men du måste se en allergolog att ha det gjort.
4.
Prova starkare medicin. Din läkare kan rekommendera receptbelagda styrka läkemedel för blockerade-näsa symtomlindring.

tips och varningar


 • Sov med huvudet högt för att minska överbelastning. Överväga att prova självhäftande nasal remsor för trängsel.
 • Det finns biverkningar av några blockerade-näsa läkemedel. Använda avsvällande nässprayer i mer än tre dagar kan göra din trängsel värre. Vissa antihistaminer kan göra dig dåsig, vilket kan försämra din förmåga att köra bil, arbeta eller bedriva regelbunden verksamhet.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.