kinesiska botemedel mot bältros

Bältros eller herpes zoster är en infektion som orsakas av samma virus som orsakar vattkoppor och påverkar nerver och huden som täcker dem. Det kan dyka upp var som helst på kroppen som en smärtsam och utslag med blåsor. Det drabbar oftast personer mellan 50 och 70 och ofta bara visas på ena sidan av kroppen. Över en tredjedel av äldre personer som får bältros lider av långvarig smärta, men bältros har sällan varit länkat till något annat allvarligt medicinskt tillstånd. Det finns ett antal kinesiska lösningar används för att behandla bältros.

Behandling för Bältros

I västerländsk medicin det finns inget känt botemedel för bältros och det enda behandlingsalternativ är en som hjälper till att förkorta sjukdomen och hålla den orsakar andra komplikationer. Därför behandling består mest av antivirala läkemedel för smärtlindring. Krämer och smärtstillande läkemedel är ofta också ordinerats för att lindra symptomen av långvarig smärta.
Många patienter har att ta antidepressiva läkemedel. Med tanke på de biverkningar som kan förekomma med långvarig användning av dessa läkemedel, är det klokt att prova andra behandlingsalternativ först. Ett antal sådana alternativ finns i form av kinesiska läkemedel.

Kinesiska Angelica

kinesiska Angelica eller Angelica sinensis kallas också Dong Quai. Den mest kända användning för denna ört i Asien för att behandla olika åkommor i samband med den kvinnliga menstruationscykeln. Den kraftfulla roten används också som behandling av bältros. Den ört används i te eller tinktur men skall undvikas under graviditet.

kinesiska fikonkaktus

Detta är också känd som Xiang Ren Zhang eller Opuntia dillenii Haw. Den används genom att tillämpa den mosade inre köttiga delen av kaktus kuddar direkt på lesioner i en vecka. Smärta är sagt att börja avta i 4 timmar och ibland försvinner i 6 timmar. Lösningen är att användas i en vecka och mäsken ska utarbetas och tillämpas nytt varje dag.

White Medicin i Yunnan

Detta är också känd som Yunnan Baiyao och om dess användning är som en aktuell blodstillande i Kina är det också används internt. Det framställs genom att pulvret blandas med vitlut eller torrt vitt vin, till en tunn pasta. Detta appliceras på lesioner tre till fem gånger dagligen, medan 300 mg av pulvret tas internt fyra gånger dagligen, enligt pharmacognosist Dr Albert Y. Leung. Healing sägs att starta i en till tre dagar och fullständig läkning uppnåtts inom tre till åtta dagar.

REALGAR

Detta också kallas xiong Huang och består i huvudsak av arsenik disulfide. Det är mycket giftigt och skall inte användas internt. Pulvret blandas med vinäger, till en tunn pasta som appliceras på lesioner. Smärta sägs börjar försvinna från den andra dagen och börjar läka efter den tredje dagen. Det finns heller inga ärr kvar efter läkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.