vad är orsakerna till illamående och halsbränna?

Illamående och halsbränna kan vara symtom på en underliggande sjukdom. Det är viktigt att uppsöka läkare och få en korrekt diagnos för att lindra illamående och halsbränna

Identification

Illamående ger oss anledning att känna som om vi behöver kräkas. Ibland kan illamående vara kortlivade, andra gånger kan det bli kronisk. Halsbränna (eller matsmältningsbesvär) kännetecknas av ett brinnande i mitten av bröstet eller en brännande i baksidan av halsen.

Gallsten

En gallsten bildas när vissa kemikalier blir fasta avlagringar i gallblåsan. Även om de kan vara där i månader eller år utan att ge några symtom, kan orsaka gallsten buksmärtor och mag-störningar. Några av symtomen av gallsten är buksmärtor, illamående, matsmältningsbesvär, och kräkningar.

Hiatal bråck

En diafragmabråck uppstår när en del av magen skjuter ut från membranet. Membranet är en muskel som skiljer bröstkorgen och buken. Detta kan resultera i symtom som halsbränna, gas, buksmärta, reflux och en ökning av symtomen efter att ha ätit.

Matförgiftning

En vanlig orsak till illamående är matförgiftning. Matförgiftning uppstår på grund av bakterier som finns i maten. Symptomen på matförgiftning kan vara illamående, kräkningar, feber, huvudvärk, diarré, magkramper, trötthet, blodig avföring, svaghet och uttorkning.

Överväganden

Korta illamående och halsbränna får inte vara en orsak till oro och kan lindras med hjälp av over-the-counter läkemedel. Om besvär kvarstår, är det viktigt att din läkare. Detta kommer att bidra till att säkerställa en korrekt diagnos och effektiv behandling plan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.