botemedel mot trötthet under dagen

Sömnighet under dagtid är ett irriterande daglig störning som stör dagliga aktiviteter, vilket resulterar i trötthet, dålig beslutsfattande och i allvarliga fall olyckor. Lyckligtvis finns det snabba åtgärder för att hjälpa till att framställa tillfälliga vakenhet under dagen. Det slutliga målet är att ändra livsstil och förebygga trötthet under dagen helt

Koffein

koffeinhaltiga drycker såsom kaffe, svart te, grönt te, yerba mate, energigivande drycker och till och med sodavatten, stimulera alla hjärnan och ge en tillfällig boost av energi. Hitta rätt sorts koffeinhaltiga drycker att undvika krascher eller andra biverkningar. För många är kaffe för stark, vilket resulterar i magbesvär och nervositet. För andra kan socker en faktor, och energigivande drycker och sodavatten bör undvika.

Paus på 15 minuter

Det är förvånande hur effektiv en 15 minuters paus kan vara. Sömnighet under dagtid kan ofta utlösas av monotonin i att göra samma sak om och om igen. Vare sig det är att stirra på en datorskärm eller kör på en lång motorvägssträcka i timmar, kan tristess bli tröttsamt. Ta en promenad utanför och få lite frisk luft. Om du bara har ett par minuter, stå upp och sträcka ut hela kroppen från fingrarna till armarna på baksidan -. Vaknar upp din kropp kommer att hjälpa vakna upp dig

Mat och Vatten

Hunger och uttorkning kan också uppmuntra sömnighet under dagtid. Fyll en vattenflaska och ibland tar sips att stanna hydrerade under hela dagen. Också, inte hoppa inte ut på någon mat som lågt blodsocker gör dig trött och sömnig. Om du är för upptagen att ta en lunch paus under dagen, har några friska, lätt att äta snacks som nötter, bananer, selleristjälkar eller sträng ost, i närheten att mumsa på.

Powernaps

Ström tupplurar kan gärna 15 till 20 minuter ladda din kropp och själ. Om du har lyxen att smyga in en snabb tupplur under dagen, lyssna på din kropp och tvinga men håll det mindre än en timme-något mer kommer att störa din regim natten sover.

Preventions

I slutändan är det viktigt att förhindra sömnighet under dagen, och lyckligtvis är dessa enkla åtgärder. Var konsekvent med de tider du somnar och vaknar. Det rekommenderas vuxna sova åtta timmar om dagen. Att få sova vid ett tidigare tillfälle, överväga att äta en lätt, tidig middag. Prova en kopp lugnande örtte som pepparmynta eller kamomill till dina sinnen. Istället för att somna till tv, som ofta engagerar sinnet, försöka läsa en bok eller lyssna på svaga ljud eller musik. Slutligen, håll dig till ett repetitivt schema för varva ner innan sängen. Komma in i vanan att varva ner kommer att hjälpa din kropp naturligt ihåg att det är dags att sova.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.