hur man undervisar patienter om diabetes

Undervisning en patient hur man ska hantera sin diabetes är en av de viktigaste saker som din kan göra för henne, om hon är din medicinska patienten, en familjemedlem eller en nära vän. För att göra detta måste du dock ha en grundlig förståelse av sjukdomen och behandlingsalternativ som finns tillgängliga för patienterna. Erbjuda hjälp till en diabetes patient kräver noggrann planering och kunskap om undervisning, men kan ge henne ovärderlig information om hur man behandlar sin sjukdom

hur de ska undervisa patienterna om diabetes


1.
Börja med att förklara skillnaden mellan typ 1-diabetes och typ 2 diabetes. Betona vikten av att utarbeta en sund livsstil och inte för att olika förändringar.
2.
Hjälp honom att skapa en diet plan som tillgodoser sina personliga behov och krav av sina särskilda sjukdomar. Skapa ett prov måltid särskilt utformat för diabetiker. Prata honom genom varje aspekt av vad som gör en måltid passar perfekt för en diabeteskost
3
Gå igenom varje del av hennes medicinska behov och hur man tar hand om dem. . Detta inkluderar insulin skott , mäta blodsocker och övervakning hennes intag av natrium och socker.
4.
ge patienten historier om hur andra diabetespatienterna har lyckats sin sjukdom. Förstainstansrättens publicerades i Journal of Advances in Health Sciences Education har visat att denna typ av utbildning gör det möjligt för nya diabetes patienten att kliva in i skorna av människor som behandlat sjukdomen, vilket ger henne perspektiv på situationen. Ge henne möjlighet att föreställa sig att han tagit diabetes i hennes livsstil.
5.
Hjälp patienten utveckla en träningsplan som bidrar till att hålla sin vikt på en hälsosam nivå. Förklara principerna som länkar diabetes till viktökning och kroppsfett.
6.
Diskutera allvarliga komplikationer, och hjälpa hantverk en handlingsplan i scenariot att patientens blodsockernivå plötsligt spikes eller droppar. Dessutom, se till att hon är utrustad för att ta hand om hennes hud effektivt som små sår eller blåmärken lämnas obehandlad kan leda till allvarliga frågor.

tips och varningar


 • Om patienten du undervisar är mycket unga eller helt obekant med sjukdomen Se till att din vara tålmodiga och erbjuda honom din odelade uppmärksamhet. Diabetes är en allvarlig sjukdom, och ditt jobb som pedagog är att se till att patienten är utrustat för att hantera den på egen hand när du del sätt med honom.
 • Diabetes nödsituationer alltid bör följas av ett samråd med patientens hälso-och sjukvårdspersonal. Ett brådskande beredskapen kit för diabetiker bör ta hänsyn till detta och fungera som ett sätt att ge den enskilde ett sätt att snabbt hantera en farlig hälsoläget när medicinsk hjälp är inte omedelbart tillgänglig.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.