över disk hjälp för trigeminusneuralgi

Trigeminusneuralgi (TN) är också känd som TIC douloureux. Det är ett kroniskt smärttillstånd som kännetecknas av sporadiska, plötsliga, plågsam och chockliknande ansikte smärta som varar mer än några sekunder eller en minut per avsnitt. Intensiteten i smärtan orsakar det att vara mentalt och fysiskt oskadliggörande. Det finns ingen permanent botemedel för TN, och de vanliga behandlingsalternativ är tricykliska antidepressiva och krampframkallande. Det finns inga over-the-counter hjälp för TN som kan bidra till att lindra svåra symtom av sjukdomen.

behandling för trigeminusneuralgi

trigeminusneuralgi är en störning av den trigeminusnerven som är ansvarig för genomförandet känsla från övre, mellersta och lägre delar av ansiktet för att hjärnan. Hos vissa personer TN resultat som en irritation eller stimulering av nerven som då orsakar smärta. I de flesta fall TN är enkelt och effektivt sätt med administrationen av rätt receptbelagda läkemedel. Men svarar TN inte till over-the-counter rättsmedel för huvudvärk och smärta, oavsett hur stark dos. Krämer som innehåller capsaicin gör fungerar för vissa människor, men inte bidrar till att hålla smärtan i schack så ihållande tidsperioder som receptbelagda läkemedel gör. För patienter som inte kan ta de vanliga receptbelagda mediciner för TN eller för de som inte svarar på dem, kirurgiska ingrepp är det enda andra alternativet.

Det vanligaste medicin som är föreskrivna för TN är karbamazepin, CBZ. Medicineringen måste tas precis som ordinerats av läkare eftersom rätten nivåerna är avgörande för att hantera symtomen av sjukdomen och eventuella biverkningar. Doseringen av CBZ varierar från person till person, och det är vanligt att stanna på samma dos i ungefär en månad efter det att smärtan har stannat helt. Dosen sedan gradvis minskas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.