vad är rätt mat för magsår?

Magsår är sår på magslemhinnan som orsakas av överproduktion av syra och andra juicer mage. De orsakas av flera faktorer, det vanligaste är en bakterie som heter Helicobacter pylori (från dåligt tillagad mat eller dryck). Överdriven användning av acetylsalicylsyra eller andra anti-inflammatoriska läkemedel kan också bidra till magsår utveckling. De är ofta behandlas med receptbelagda styrka mediciner för att minska syra sekret. Flera saker, inklusive mat och dryck, kan bidra till bildandet av sår och fördröja läkningsprocessen.

Diet

kost för patienter med magsår är mer fokuserade på vilken mat att undvika, snarare än beskriver en diet plan. En mild diet med liten eller ingen kryddig eller sura livsmedel är perfekt om du har en magsår.

Mjölk

Mjölk och andra kalcium innehållande produkter lugnar magen, men krämer bör undvikas på grund av deras höga fetthalt kan orsaka en ökning av syra produktionen.

Fiber

gradvis öka fiberintaget, men undvika frukt och grönsaker med huden fortfarande på dem. Ökningen av lösliga fibrer hjälper till att skydda redan känsliga magslemhinnan.

Farligt Foods

Undvik mat som är alltför stark, har en hel del citrus innehåll eller är höga i syra, till exempel tomat och tomatsås.

Farligt Drycker

Alkohol koffein och juice kan rubba balansen syra, vilket gör såret värre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.