alfablockerare vs betablockerare

Högt blodtryck, också känt som högt blodtryck, kan leda till allvarliga hälsoproblem såsom arteriell skada, hjärtsvikt och njursjukdom. Alfa och beta-blockerare är vanliga läkemedel ordinerats för att sänka blodtrycket

blodtrycksmedicin

Enligt Mayo Clinic, alfa och beta-blockerare vanligtvis förskrivas i kombination med andra läkemedel blodtryck såsom diuretika och läkemedel som hämmar renin- angiotensin hormonsystemet.

alfa-blockerare

Alfablockerare hindrar hormonet noradrenalin och dess bindning till alfa-adrenerga receptorer. Dessa läkemedel sänker blodtrycket genom att lätta på blodkärlen i hela kroppen.

Sekundära effekter

Enligt Mayo Clinic, kan alfablockerare sänka blodtrycket till den punkt av yrsel, svaghet och illamående, speciellt när man börjar på mediciner .

betablockerare

Betablockerare är läkemedel som sänker blodtrycket genom att hindra hormonet epinefrin och dess bindning till beta adrenerga receptorer. Enligt Human anatomi och fysiologi, dessa finns främst i hjärtat och lungorna.

Primära och sekundära effekter

Betablockerare slappna hjärtat musklerna och lungorna för att sänka blodtrycket, men de kan också orsaka yrsel och trötthet. Till skillnad från alfa-blockerare, kan dessa läkemedel ger andningsbesvär, och därför är astmatiker inte normalt ordineras betablockerare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.