angina fler tester diagnos

Kärlkramp är en smärta eller obehag i bröstet som orsakas av en minskning av blodflödet till en persons hjärtmuskeln. Du kan uppleva symptom på kärlkramp som tryck, tryck eller tyngdkänsla i bröstet. Tester behövs för att diagnostisera orsaken till din angina

Typer

Enligt Mayo Clinic, är stabil angina ofta återkommande och ihållande och kan orsakas av fysisk ansträngning. Instabil angina är en plötslig och nya typ av bröstsmärtor eller obehag som får signalen en hjärtattack.

Symtom

Symtom på kärlkramp bör utvärderas av läkare och kan ge smärta i armar, käke eller nacke som åtföljer bröstsmärtor. Trötthet, illamående och andnöd kan förekomma med detta villkor.

Elektrokardiogram

EKG mäter elektriska signaler som färdas genom ditt hjärta och identifierar onormal hjärtrytm mönster som kan tyda på långsammare blodflöde eller en hjärtattack.

Stress Test

En läkare kan ha du tränar på ett löpband eller en stillastående cykel och mäta dina hjärtslag och blodtryck. Tecken på angina kan vara lättare att identifiera under ett stresstest än medan du är i vila.

Ekokardiogram

En ekokardiogram använder ljudvågor för att upptäcka problem i samband med kärlkramp, till exempel felaktig blodflödet i delar av ditt hjärta.

andra tester

Läkare kan ge dig andra tester såsom lungröntgen eller blodprov för att diagnostisera kärlkramp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.