hur man kan minska visslande CPAP

Medan de flesta CPAP maskiner och masker göra en liten buller kan en självklar visslar förstöra din sömn, och din partners. Visslande orsakas oftast av luft som kommer ut genom utandningen ventilerna på eller i närheten av masken. Lyckligtvis är det ett lätt problem att fixa

Hur till Stopp CPAP Whistling


1.
Hitta utandningen ventilerna på din mask. Dessa är små hål som minskar trycket i masken när du andas ut. Om du använder en mask som koppar näsan, ventilerna är förmodligen på koppen själv. Om du har en mask som använder enskilda nasal puffar, ventilationshålen kommer att vara på rören som leder fram till puffar.
2.
Installera spridare om de försågs med din mask. Spridare är skumkuddar eller ringar som går över ventilationshålen på din mask. Kontrollera dina leveranser för att se om don levererades med din mask, och installera dem enligt anvisningarna. Om du inte har fått spridare, gå vidare till nästa steg.
3.
Skär en längd på tyg tejp för att täcka över ventilerna.
4.
väven tejp över ventilationshålen på masken , eller runt slangen om ventilationshålen finns där. Var försiktig bandet inga andra mask komponenter, såsom remmar, nasal kuddar osv
5.
Sätt på dig masken och starta CPAP maskinen. Kontrollera att visslande ljud är borta, och att du fortfarande kan andas ut lätt genom masken. Om utandning är svårt, prova en mer porös tejp, t. ex. en kompress band.

tips och varningar


 • När du har använt Kupan eller trasa band ett tag, kommer du att märka en mörk fläck form över ventilationshålen. Detta är från luft föroreningar filtreras bort av den ventilerade luften. Spridare kan normalt tvättas i varmt vatten, tyg tejp bör ersättas så snart det blir smutsigt
 • Om detta förfarande inte stoppa visslande, kanske din nasal kudde eller slang läcker. . Om så är fallet måste du normalt att ersätta den visslande del.
 • inte håller bandet på din mask om du har svårt att andas ut. Detta kan orsaka inre öra tryck för att bygga upp, eller kan även orsaka en skadlig ansamling av koldioxid i masken. Ta bort tejpen och använda en mer porös typ.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.