medicinering behandling av smärta från kolit

Kolit är en kronisk mag sjukdom där tjocktarmen blir inflammerad. Uppleva intensiv smärta är ett vanligt symptom av kolit, men tack och lov denna smärta är behandlingsbar . .

Typer

Läkare rekommenderar att du använder Tylenol (paracetamol) för att behandla buksmärtor i samband med kolit. Men läkemedel rekommenderas inte till kolit smärta inkludera naproxen och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), eftersom dessa läkemedel kan orsaka ökad inflammation och försämring av kolit (se referens 3). Anti-inflammatoriska mediciner, immunsystemet stötvågsfilter system, antibiotika, laxermedel och /eller tillägg järn kan ha den extra fördelen av smärtlindring när de används vid behandling av kolit (se referens 1).

Funktion

Läkemedel för behandling av smärta kolit funktion genom att minska inflammation i tjocktarmen. Den exakta mekanismen för att minska inflammation varierar mellan mediciner.

Överväganden

Mediciner kan inte enbart effektivt behandla kolit. Kostförändringar, som att begränsa mejeriprodukter, öka fiberintag, äta mindre måltider och att undvika mat som förvärra symtomen kan minska graden av smärta (se referens 1).

biverkningar

Biverkningar av kolit mediciner varierar beroende på vilken typ av medicinering. Immunsystemet suppressants kan öka risken för infektionssjukdomar och skador på njurar, lever och andra kroppsliga organ. Medan anti-inflammatoriska läkemedel såsom kortikosteroider kan orsaka viktökning och högt blodtryck. Paracetamol kan orsaka leverskador och laxermedel kan leda till allvarlig uttorkning (se referens 1 och 2).

Nikotinplåster

Nikotinplåster verkar för att minska graden av smärta under en kort tid hos personer med kolit (se referens 1). Den exakta orsaken till denna effekt är okänd och använda tobaksprodukter är inte uppmuntras som en behandling för kolit smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.