vad nötter bidra till astma?

Astma kan utlösas av allergiframkallande ämnen i miljön. För personer med allergier träd mutter, triggers kan inkludera gemensamma nötter som mandlar, valnötter, cashewnötter, kastanjer, hasselnötter, pekannötter och pistagenötter. Det är proteinet i nötter som kan fungera som allergen och framkalla en reaktion som astma

Exponering

Äta spår bara mängder av träd mutter protein kan framkalla en allergisk reaktion som astma. Eftersom muttern allergiker kan vara mycket känslig, måste de undvika mat lagad runt nötter och även undvika produkter hudvård med mutter komponenter.

Astmaattack

Ett astmaanfall kännetecknas av en plötslig bronkospasm, en sammandragning av luftvägarna musklerna. Personer med nötallergi riskerar att drabbas av astmaanfall.

Anafylaktisk chock

Personer med astma och nötallergi är också mer benägna att ha en livshotande anafylaktisk reaktion på nötter. Anafylaktisk chock är en akut, hela kroppen allergisk reaktion som dödligt kan kompromissa andning och hjärtfunktion.

Behandling

Det enda sättet att förhindra allergiska reaktioner som astma är att undvika nötter helt. Allvarliga reaktioner som anafylaktisk chock kan motverkas med en akut dos av adrenalin, en syntetisk form av adrenalin.

Jordnötter

Jordnötter är inte nötter, men baljväxter. Det har dock talats om att jordnötter bidra till utvecklingen av astma hos barn. En nyligen holländsk studie visade att gravida kvinnor som regelbundet åt jordnötter ökat sin bebis risk att utveckla astma med 50 procent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.