sätt att lätta koloskopi prep

Målet med koloskopi preparatet bort tjocktarmen någon avföring för att se en tydlig bild för att undersöka läkare. Under koloskopi, är patienten antingen lugnande eller sätta in i ett "Twilight sova" så att det inte finns någon smärta eller minne av prodedure. Detta är anledningen till att preparatet är den mest fruktade sak om en koloskopi. Det finns olika koloskopi preps, såsom tabletter natriumfosfat, fosfor-soda och Golytely. Det finns också sätt att göra koloskopi beredningen lite enklare.

Strategier

Oavsett om du använder tabletter natriumfosfat, fosfor-soda eller Golytely för din koloskopi prep kan du göra upplevelsen lättare, men först måste du veta vad man förvänta sig av din förberedelse steg.

Om du använder Golytely, vara medveten om att detta innebär dricka mycket vatten och har diarré. Du kommer att få ett recept pulver från din läkare och blanda det med vatten. Du kommer att dricka åtta uns av blandningen var 10 minuter tills antingen ditt fekal eliminering är klar eller blandningen är borta. Räkna med att känna sig illamående, och för detta kan du ta anti-illamående medicin. Om din fekal eliminering inte blir klart, kan din läkare behöva administrera ett lavemang.

Phospho-soda är en annan koloskopi förberedelse som involverar vatten, laxermedel och lavemang. Elimination borde komma i form av en avföring snarare än diarré i samband med Golytely preparatet. Den tarmtömning kan inträffa när som helst mellan 30 minuter efter det att blandningen tagits och sex timmar senare.

natriumfosfat förberedelse innebär en flytande diet i 12 timmar innan du tar receptbelagda tabletter. Det finns biverkningar från natriumfosfat beredning, såsom uppblåsthet, magsmärtor, kräkningar och illamående.

När du vet vad som väntar från varje enskilt preparat, bör du överväga andra alternativ för att göra processen mer bekväm. Till exempel, istället för att använda toalettpapper, överväga att använda våtservetter på botten. Du kommer att bli mycket svår, och våtservetter är mildare än grov toalettpapper. Håll också andra klara vätskor runt, eftersom du kommer att bli uttråkad med vatten. Klara vätskor som smaksatt vatten är bra medan prepping för en koloskopi.

Du kan också underlätta utarbetandet erfarenhet genom att vara proaktiv. Vet att du kan spendera merparten av dagen i badrummet, så har till exempel böcker, tidningar och korsord i badrummet. Inte planerar någon verksamhet eller planera någon utnämningar dagen innan eller samma dag som ditt koloskopi.

Viktigast att underlätta förberedelser erfarenhet är att läsa läkarens anvisningar noggrant och följ dem exakt. Det sista du vill göra är att upprepa processen, så gör det rätt första gången.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.