vad är orsakerna till hjärt-och kärlsjukdomar genom att röka?

Enligt American Heart Association, är rökning det mest förebyggbara orsaken till för tidig död i USA. Rökning är orsaken till mer än 440. 000 dödsfall varje år

Identification

Människor som röker cigaretter, har en högre risk att utveckla hjärt-kärlsjukdom. Detta kan leda till kranskärlssjukdom och öka risken för hjärtinfarkt.

Effekter

Rökning ökar risken för hjärt-och kärlsjukdomar genom att öka blodtrycket, minskar toleransen för motion och ökar blodets levringsförmåga tendenser. Rökning är också förknippat med återkommande hjärtsjukdom efter koronar bypass-kirurgi.

Överväganden

Rökning medför en högre risk för personer under 50 år som röker. Kvinnor som röker och använder p-piller kan ha en ökad risk för kranskärlssjukdom och stroke.

Teorier /Spekulationer

Om du har en familjehistoria av hjärtsjukdomar är dina chanser att utveckla allvarliga kardiovaskulära sjukdomar ökat kraftigt om du röker. Rökning tros minska HDL (goda) kolesterolet i våra kroppar, och detta kan leda till en högre risk för hjärt-kärlsjukdom.

Potentiella

Det finns potentiella risker för hjärt-kärlsjukdom för dem som andas in passiv rökning. Enligt American Heart Association, cirka 22. 700 till 69. 900 för tidiga dödsfall inträffar varje år från att andas in passiv rökning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.