hur man kan bli av med finnar på läpparna

Finnar orsakas av en rad olika tillstånd, inklusive hormonell obalans, fet hud, dålig kost och stress. Denna form av akne kan utvecklas var som helst på kroppen, men är vanligast i ansiktet, ryggen och bröstet. Ibland finnar kan utvecklas på känsliga områden som ögonlocken, örsnibbar eller läppar. Extra försiktighetsåtgärder bör vidtas vid omvårdnad av finnar som utvecklas på läppen
1.
Blöt en ren trasa med varmt vatten. Ställ åt sidan. Om ditt hår är långt, slips tillbaka och säkra den bort från ansiktet. Splash ansiktet med varmt vatten tills mättad.
2.
Löddra tvål i händerna och applicera på ditt ansikte med fingertopparna, med en cirkelrörelse. Gnid försiktigt ansiktet med tvättlappen i en cirkulär rörelse. Undvik att tvätta läppen finne tills resten av ansiktet tvättas. Detta förhindrar att finne förorenas med ansikts olja och bakterier från andra delar av ditt ansikte. Vid tvätt av läppen finne, använder mycket lätta drag för att minimera obehaget. Upprepa tre gånger om dagen.
3.
Blötlägg disktrasa i varmt vatten. Låt den svalna något så att det är bara tillräckligt varmt för att vara acceptabel för huden. Placera disktrasa direkt på läppen finne. Sätt press och använda som en varm kompress. Håll i 5 minuter. Detta kommer att minska svullnad och hudirritation medan skrumpning finne.
4.
Applicera en mild sammandragande på läppen finne med en bomullstuss för att ytterligare eliminera alla spår av bakterier. Undvik att röra vid finne eller någon annan del av ansiktet. Då kan din sprids bakterier och olja från ett område i ditt ansikte till en annan och kommer att tillåta läppen finne att läka snabbare. Avstå från skrapning, repor eller plocka på finne.
5.
Finnar är infektioner och bör inte dök inte är absolut nödvändigt. För att manuellt extrahera pus, tillämpa den varma tvättlappen till finne och håll den på plats i 20 sekunder. Ta två tops och tillämpa dem på båda sidor av läppen finne. Inte använda dem alltför nära mitten av finne. Tillämpa en mycket lätt tryck, tryck bomullspinnar mot varandra. Undvik att använda större press om finne inte pop omedelbart. Tillämpa varm tvättlapp och upprepa tills pus läcker från finne.
6.
Med en ny bomullstuss, torka pus bort av ansiktet. Fortsätt utvinna pus tills den är borta och blod läcker ut i finne. Låt finne sitta i 2 minuter innan tvätta ansiktet igen.
7.
Applicera en klick av antibiotika grädde eller aloe vera salva direkt på finne, fäst ett litet plåster på finne. Tillämpa färsk salva och byta bandage en till två gånger om dagen.

Tips och varningar


 • Undvik att försöka tvinga en finne att pop om det inte är redo.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.