om narkotika detox agenter

Ett antal läkemedel, från hostmedicin till heroin, anses beroendeframkallande. På grund av en konstant användning, blir drogen ett homeostatisk agent i kroppen. Utan det blir kroppens funktionella system oberäkneliga och drogen blir en välbehövlig del av kroppen.

Att bli av med sitt missbruk är en komplex process som kan innebära drog substitution, cold turkey, psyko och motvilja terapi. Beroende på graden av beroende, metoder för avgiftning varierar, men måste vara under medicinsk övervakning. Fokus avgiftning är att sluta med beroendeframkallande läkemedel så snabbt och säkert som möjligt

Alkoholism

disulfiram (Antabus) används ofta för att behandla alkoholism. Det är en motvilja terapi där den leder till illamående, kräkningar och andra extremt obehagliga biverkningar hos patienter som dricker även en liten mängd alkohol. Acamprosate är en medicin som hjälper till att minska abstinensbesvär. Naltrexon har också använts vid behandling av alkoholism eftersom, precis som med heroin, kan det minska den upplevda positiva effekterna av alkohol. Vitamintillskott ges också till alkoholhaltiga patienter på grund av uttorkning. Dessa hindra utvecklingen av alkohol psykos.

Opioider

Naloxon Hyrdochloride (Narcan) upphäver alla verkningar av dessa anestesimedel vid överdosering och missbruk. Andra läkemedel med samma effekt är nämligen ReVex och Revia. Metadon används vid behandling av heroinister. Levo-alfa-acetyl-methadol, LAAM, liknar metadon i att det blockerar effekterna av heroin. Buprenorfin är en ny behandling för heroin och andra opiater missbruk och forskning har funnit det vara mer effektivt än både naltrexon och LAAM i form av minskad drog cravings.

Cold Turkey

Cold turkey avser den totala avhållsamhet av missbrukare narkotika. Det är en smärtsam och potentiellt farlig avgiftningsprocessen. Tecken och symtom från utsättning av medicineringen kan vara allt från den mildaste darrningar i beslag och kan eskalera till döden för svaga patienter. Men med dagens tillkomsten av läkemedel substitution, det är inte ett vanligt alternativ.

Örter

Nya upptäckter och förhållningssätt som också betraktas inom läkemedelsutveckling avgiftning. Dessa ger upphov till flera behandlingsmöjligheter inklusive akupunktur och örtmediciner.

Alkohol och andra droger har förödande effekter på levern. Milk Thistle (Silybum marianum) och Goldenseal (Hydrastis canadensis) är några av de exempel som avsevärt förbättrar leverfunktionen och används ofta i avgiftningsprocessen.

Support

Effekten av behandlingen har inga garantier. Olika faktorer kan avgöra framgång och misslyckande för hela behandlingen. Familjen stöd bidrar en hel del i läkningsprocessen av beroende individer. Bildande av en grupp med samma problem som de i alkoholhaltiga Anonym visar en större chans att återhämta sig från sitt missbruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.