hur du ökar ditt luktsinne

Medan ditt luktsinne kanske inte är lika pigg som för en valp, det finns sätt att förbättra ditt luktsinne! Du kanske undrar, vad är poängen med att förbättra ditt luktsinne? Tja, är nära relaterad till din smaksinne. Smaka mat med näsan klämd! Dessutom, att kunna lukta på subtiliteter kan öppna dörrar till en djupare dimension av njutning! ! Läs om hur du kan bli bättre på att lukta
1.
Försök först att ägna mer uppmärksamhet åt de saker du redan lukten i din omgivning. Ju mer du använder ditt luktsinne, desto bättre kommer du få! Kom ihåg folk säger "använd det eller förlora det?" Det gör det verkligen gäller när du försöker öka din luktsinnet. Lär dig att beskriva de olika dofter och lukter. För extra träning, försöka sätta ögonbindel på dig själv och se om du kan identifiera luktar olika objekt.
2.
Nästa steg är att notera hur vissa dofter får dig att känna och påverka. De nerver som är kopplade med ditt luktsinne kan utlösa olika känslomässiga faser, lämna din rationalitet ur ekvationen! För att ge läsarna ett exempel visar undersökningar att lukten av snabbmat omslag och ökar bröd sannolikheten för Road Rage, medan pepparmynta och kanel bidragit till att förbättra koncentration och minskade Road Rage som förare. Citron och kaffe också bidragit till en mer klarsynt och hög koncentration tänkande nivåer.
3.
Undvik mat som plågar näsan med slem produktion! Ditt luktsinne bleknar när du vanligtvis har en förkylning eller influensa. Varför är det så? Tja, överbelastning i din nasal membran kan tråkig förmåga att lukta. Undvika mat som kan främja instängdhet, såsom yoghurt, glass, mjölk etc. kan hjälpa ditt luktsinne öka och förbättra.
4.
Vissa ämnen såsom förkylning faktiskt kan försämra ditt luktsinne. En sådan produkt är Zicam intranasal produkter. Dessutom röka och dricka för mycket alkohol kan störa ditt luktsinne, som ditt luktsinne är nedsatt som alkoholhalt i blodet skjuter upp.
5.
Konsumera mer zink i din diet! Hyposmia, den medicinska termen för nedsatt luktsinne, hänger samman med en brist av mineralet zink i kroppen. Prova att äta zink-rik mat som pekannötter, nötter, solrosfrön, liksom multivitamin som innehåller minst 7 mg zink dagligen.
6.
Motion och vara aktiv! Studier visar att en person som utövar dagligen har en skarpare luktsinne.
7.
Införliva en luftfuktare. På en torr dag hjälper ökad fukt mer luft cirkulera till näsan, förbättra ditt luktsinne.
8.
Slutligen, håll dig borta från saker som stinker! Långvarig exponering för dålig lukt kan bedöva din förmåga att lukta på ett effektivt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.