Varför skulle en diabetiker på medicinering sova för mycket?

Nationella Diabetes Information Clearinghouse uppskattningar om 23. 600 tusen människor i USA har diabetes. Trötthet är ett symptom på både typ 1 och typ 2-diabetes och kan vara orsaken till överdriven sömn

typ 1

Typ 1-diabetes är en autoimmun sjukdom som gör att immunsystemet att angripa betacellerna som producerar insulin i bukspottkörteln. Symtom kan vara viktnedgång, problem med synen, trötthet och ökad törst och urinering.

Typ 2

Typ 2 diabetes är den vanligaste typen av diabetes och orsakas av insulinresistens, som är kroppens oförmåga att använda insulin på rätt sätt. Symtom på typ 2-diabetes utvecklas successivt och omfattar ökad urinering och törst, trötthet, viktnedgång och dimsyn, men vissa patienter kan ha några symtom.

Behandling

Enligt National Diabetes Information Clearinghouse de grundläggande terapier för typ 1-diabetes innefattar motion, hälsosam kost, tar insulin och övervakning blodsockernivåer. Andra läkemedel kan förskrivas för att kontrollera blodsockernivåerna, speciellt vid typ 2-diabetes.

Trötthet

Enligt University of Washington School of Medicine, kommer väl kontrollerad diabetes inte orsaka trötthet. Se din läkare om du fortsätter att ha trötthet efter behandlingen är etablerad, eftersom du kan behöva olika mediciner.

Bakomliggande förhållanden

trötthet som inte förbättras med behandling kan indikera en underliggande sjukdom. De vanligaste underliggande sjukdomen i Typ 1 diabetes är hypotyreos. University of Washington School of Medicine uppskattar att 10 till 20 procent av personer med typ 1-diabetes utveckla ett problem med sköldkörteln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.