beteendeförändringar på grund av rökning

De flesta som röker hävdar att de gör det eftersom det lindrar stress och får dem att känna sig mer avslappnad. Anledningen till detta är på grund av de kemikalier som finns i cigaretter. Dessa kemikalier också medföra andra beteendeförändringar

Uppmärksamhet

nikotin som finns i cigaretter är ett njutningsmedel, vilket orsakar en snabbare hjärtrytm och högre blodtryck. Detta gör faktiskt en person blivit mer uppmärksamma.

Pleasure

Rökning orsakar frisättning av dopamin i hjärnan en kemikalie som medför en behaglig känsla. Detta är den främsta orsaken till mest cigarett missbruk.

Impulsiv beteende hos barn

Nyare forskning har visat att kvinnor som röker under graviditeten kan orsaka impulsiva beteende i preteen barn.

Mindre aptit

Många människor hitta rökning att ha en effekt på aptit, särskilt för enkla kolhydrater. Detta spelar en stor roll för kvinnorna att sluta produkter röktobak, eftersom de i allmänhet betydligt mer självmedveten om. Viktökning

Humörsvängningar

De som försöker sluta röka helt och hållet tenderar att hantera humörsvängningar på grund av nikotin tillbakadragande. Det finns också forskning att rökning har antidepressiv egenskaper för dem med depression problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.