tecken och symtom på höger nedre buksmärta

De klassiska symtomen på buksmärtor är en brännande känsla, en molande värk och en skarp eller huggande smärta. Buksmärta kan orsakas av din gallblåsan, tillägg, pankreas, tarm eller njurar

Appendicit

Appendicit karakteriseras av svår, nedre högra buksmärtor. Det kan börja som en mild, obehaglig känsla runt naveln. Lätt feber, kräkningar och illamående kan förekomma. Om du upplever symptom på blindtarmsinflammation, gå till akuten omedelbart.

Tarmcancer

nedre högra buksmärtor kan uppstå med tarmcancer. Det är dock inte vanligt. När nedre högra buksmärta sker, är det mer sannolikt att få i den äldre patienten som upplever viktminskning, förändringar i tarmfunktionen, och aptitlöshet. Om förändringar i avföring uppstår, kontakta din läkare.

Utomkvedshavandeskap

Utomkvedshavandeskap symtom är en plötslig extrem smärta i nedre högra eller nedre vänstra delen av buken. Kräkningar och feber vanligtvis inte är erfarna. Ring din läkare för akut rådgivning. Om du har blödningar eller svår buksmärta, gå till akuten eller ringa 911.

Förstoppning

Förstoppning orsakar ofta nedre högra delen av buken. Tecken på förstoppning inkluderar inte att öppna tarmen så ofta som normalt och /eller den mängd av passerade avföring har minskat. Rådgör med din läkare för att eliminera eventuella bakomliggande orsaken.

Crohns sjukdom

Crohns sjukdom är en inflammatorisk tarmsjukdom. Symtomen omfattar nedre högra buksmärtor. Den exakta orsaken till Crohns sjukdom är okänd, men det är en störning i immunsystemet. Andra symtom är hudförändringar, ögonproblem, leverproblem och dysfunktion i sköldkörteln påverkar

Divertikulit

Divertikulit främst äldre. Molande värk i buken förekommer 99 procent av de gånger på vänster sida. Även sällsynta på höger sida, kan divertikulit förekomma på höger sida också. .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.