B-komplex och ledvärk

Det finns många olika orsaker till ledvärk, men den vanligaste är en inflammation i vävnaderna runt leden området. Enligt "Recept för särskilda näringsändamål Healing" av Phyllis Balch, B-komplex vitaminer kombinera synergistiskt för optimal användning av kroppen. De är katalysatorer för att hjälpa andra reaktioner sker

Pyridoxin

Vitamin B6 (pyridoxin) är viktigt för många olika funktioner, bland annat förebygga inflammation i kroppen. Enligt en uppsats av en-Pei I Chiang och andra publicerats av tidskriften "Arthritis Research Therapy" 2005, har låga nivåer B6 satts i samband med artros ledvärk.

Andra B-vitaminer

Kroppen kräver vitamin B3 (niacin) för att fungera. Utan B3, kan kroppen ge efter för inflammation, enligt Balch.

Forskning

Studier hade noterat sambandet mellan kronisk artrit ledvärk med låga nivåer av B6. Under 2005 genomförde Chiang studier för att avgöra om tillskott av B6 vitaminer förbättrar symtom på artrit.

bedömning

Chiang rapporterar att korrelationer mellan artrit med kronisk smärta och en vitamin B6 brist visade att patienter med inflammation har utarmat detta vitamin, men det fanns ingen orsak och verkan. De patienter behövde mer B6 än sitt saltintag.

Varning

Medan B6 tillskott förbättrade inte symptomen på artrit, säger Chiang att läkarna kan vilja att ordinera vitamin patienter för att förebygga en brist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.