Retin-A Stretch Mark avlägsnande

Retin-A är en aktuell kräm eller gel som är ett derivat av vitamin A. Läkare ordinera Retin-A för att behandla olika hudsjukdomar som akne eller för hudbristningar i icke-gravida patienter. Kroppen utvecklar hudbristningar när den vinner i vikt på ett snabbt sätt, lämnar randiga märken på huden. Förstå hur man använder Retin-A för sträcka varumärket avlägsnande är relativt lätt, förutsatt att du förstår hur läkemedlet fungerar om hudbristningar och överväganden för användning av drogen

Hur Retin-A fungerar

Retin-A arbetar för att läka hudproblem genom att öka mängden av cell omsättning på skadad hud. Dess aktiva ingredienser irritera huden och orsaka hudceller att dö och nya för att återkomma, utan också påskyndar den process genom vilken hudceller dör och nya tar plats. Retin-A kan hjälpa icke-gravida patienter minska uppkomsten av bristningar genom att sänka deras rodnad (från förträngning av blodkärl) och läka skadad hud. Läkare påpekar dock att sträcka ofta märken lösa sig själva på egen hand, när orsaken till hud stretching är borta. National Institutes of Health har hävdat att ingen aktuell kräm botar hudbristningar (se länk i Referenser).

Överväganden för Retin-A

Primär överväganden för att ta Retin-A för att minska hudbristningar innebär att orsaken till stretching : Gravida kvinnor, som brukar få hudbristningar från snabb viktuppgång i samband med graviditeten, kan inte använda Retin-A medan de är gravida eller ammar. Bristningar som orsakas av snabb viktuppgång hänföras till fetma eller andra sjukdomar kan omfattas Retin-A behandling, fråga din husläkare eller hudläkare. Retin-A samverkar också negativt med ett antal läkemedel, om du tar vissa typer av läkemedel mot depression, mediciner allergi, prednison eller använder produkter som innehåller bensoylperoxid, Retin-A är inte för dig.

Retin-A kan orsaka rodnad, fjällning och värme på appliceringsstället. Det kan också leda till att huden vara mycket känslig för ljus och andra hud produkter. Om du vill använda Retin-A för bristningar, tala med din läkare om möjliga strategier för att hantera några av läkemedlets biverkningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.