är Motrin & Tylenol samma?

Motrin och Tylenol är både över disk mediciner som lindrar mild till måttlig smärta. Men Motrin och Tylenol är två skilda typer av smärtstillande med många skillnader mellan dem

Identification

Motrin är en form av ibuprofen, ett icke-steroid antiinflammatorisk substans. Tylenol är ett varumärke för ett läkemedel som kallas paracetamol, icke-opioidanalgetikum.

Funktion

Både Motrin och Tylenol arbete genom att begränsa åtgärder av prostaglandiner, kemikalier i kroppen som gör att du känner smärta. Motrin undertrycker åtgärder av prostaglandiner i hela kroppen, medan Tylenol bara hämmar kemikalier effekter på din hjärna och ryggmärg, förklarar Tufts University.

Effekter

Förutom att lindra smärta, lindrar Motrin även inflammation, medan Tylenol inte, rapporterar Mayo Clinic. Båda läkemedlen kan användas för att sänka feber, dock.

Risker

NSAID som Motrin utgör en risk för gastrointestinal blödning och hjärtinfarkt eller sjukdom, varnar Mayo Clinic. Den största risken med Tylenol är att leverskador, varnar U. S. Food and Drug Administration.

Överväganden

På grund av dess effekter på levern, bör patienter med anamnes på alkoholism inte ta Tylenol, enligt Mayo Clinic. Patienter med magsår, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, stroke, allergier acetylsalicylsyra eller diabetes kan inte med säkerhet kunna använda Motrin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.