Vilken typ av läkare gör barn med ADHD behöver se?

American Academy of Pediatrics definierar ADHD som ett villkor i hjärnan som gör det svårt för barn att styra deras beteende (Pediatrics, s. 1158-1170, vol. 105 Nr 5 maj 2000). Fyra typer av läkare diagnostisera och behandla ADHD

Barnläkaren

En barnläkare kan vara den första att observera ADHD tendenser i ett barn och hänvisar till föräldrar till en av tre typer av specialister som är experter på barn ADHD. Ett barn psykiater, neurolog eller psykolog.

barnpsykiatriker

Barn psykiatriker är specialiserade på att diagnostisera och behandla barn psykiatriska tillstånd såsom ADHD. Vissa psykiatriker arbetar med psykologer för att ge pågående ADHD stöd.

Neurolog

barnneurolog specialiserade på nerv och hjärnans funktion hos barn och kan diagnostisera ADHD.

Psykolog

Psykologer hjälpa dem med ADHD att utveckla överlevnadsstrategier och förbättra beteenden. En psykolog kan inte skriva ut mediciner.

Hur Bestäm

Att besluta vilken typ av specialist att konsultera är en mycket personlig fråga. Vissa föräldrar tror att det finns ett stigma att se en psykiater. Andra tror att en psykiater är det bästa valet av alla. En bra barnläkare kan göra förslag och ge hänvisningar. Word of mouth kan också vara mycket användbar.

Disclaimer

Ovanstående information är inte en ersättning för korrekt medicinsk bedömning och professionell rådgivning bör alltid sökas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.