den bästa placeringen av tiotals elektroder för spinal stenos

Spinal stenos är ett tillstånd där de kanaler i ryggraden smal. Detta kan vara ett resultat av normalt åldrande eller ett ärftligt tillstånd. Resultatet av spinal stenos kan vara kronisk smärta med kompression på nervrot sträcker sig från ryggraden. Patienter kan utveckla skytte smärta, domningar och svaghet i extremiteter. En TENS-apparat (transkutan elektrisk nervstimulering) kan leda till en 50 procentig minskning av kronisk smärta, enligt Dr Gerard Malanga av Overlook Hospital

Diagnostisera Plats

För TENS att vara effektiv, måste du väl diagnostisera tillstånd, lokalisering av problemet. Även om du kan känna smärta i fingrarna, kan källan vara förträngning i halsregionen av nacken. Din läkare kommer att kunna ge dig en korrekt diagnos med hjälp av diagnostiska verktyg som en MRT av ryggraden. När du har diagnosen, kan du fortsätta att använda TENS-apparaten på källan.

Placering

Den ursprungliga placeringen av TENS elektroder kommer att bestå av flankerande det område som komprimeras av stenos och orsakar smärta. Det finns fyra elektroder med TENS-apparaten, med två på vänster sida av ryggraden och två på höger sida av ryggraden. På varje sida kommer du att ha en elektrod placerad ovanför diagnosen kotor och ett under.

Användningen av TENS kan kräva förändringar i den ursprungliga placeringen av elektroder att fastställa det maximala smärtlindring. Justeringar kan behövas för att få elektroderna närmare ryggraden eller längre bort från den. Det kan också innebära att sprida dem över hals-regionen.

Varningar

Placera aldrig TENS elektroder på ett öppet sår. Placera den inte över din hals regionen. Människor som har pacemaker eller lider av epilepsi ska inte använda TENS enheter. Rådgör med din läkare om eventuella frågor eller funderingar du har om att använda elektrisk stimulering som en form av smärtlindring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.