diet för att bli av med fett på levern

Levern är den näst största organ i kroppen. Bland de många uppgifter, det håller blodet fria från gifter, och styr mängden av socker och fett i blodet. Den brittiska Lever Trust sägs överskjutande fett som ansamlas på levern, men ofarligt för de flesta människor, kan utlösa fettlever i andra. Kostförändringar rekommenderas att ta bort fett på levern när villkoret är knutna till näringsmässiga orsaker

Dietary Orsaker

Levern omvandlar kolhydrater i fett. När du förbrukar mer än kolhydrater och fettrik mat, är din lever överbelastad. Överflödigt fett kan inte riktigt metaboliseras, det förblir i levern istället för att lagras i kroppens fettreserver som bränsle för att hålla din kroppsliga processer fungerar effektivt

De exakta orsakerna till fettlever utreds fortfarande. , men har sjukdomen varit kopplade till höga blodomloppet halter av socker och fett. Enligt Three Rivers Endoscopy Center, på deras hemsida GI Health. com, innehåller en frisk lever cirka fem procent fettceller. Leder en stillasittande livsstil och att äta en kost alltför höga i fett och enkla kolhydrater kommer att bidra till en ökning av antalet fettceller i din lever. När deras antal växa till 10 procent eller högre, fettcellerna börjar förstöra och ta över platsen för, friska leverceller. Resultatet är steatos --- fettlever.

Recommended Dietary ändringar

Den mängd fett som förs in i levern från tunntarmen under rötningsprocessen kan minskas genom att göra kostförändringar. Brent A. Tetri, MD, Saint Louis University Lever Center, i sin artikel i Daily Hälsa Nyheter, "Nya epidemin i Amerika: fettlever," 22 september 2008 rekommenderar ett Medelhavet stil kost bestående av frukt och grönsaker, hela spannmål, fisk och nyttiga fetter som olivolja. Dr Tetri säger i sitt dagliga hälso Nyhetsartikel, "hur man fixar en Fat Lever," 24 november 202C att förlusten av så lite som nio procent av totala vikt kommer att resultera i en snabb förbättring NAFLD.

Three Rivers Endoskopi Center föreslår att reducera vikt genom att följa Atkin's diet, som innehåller mycket protein, och låg i kolhydrater. Om du har diabetes, måste du behålla strikt kontroll över detta tillstånd. Insulin njurfunktion stör kolhydratmetabolismen och är en av många faktorer som bidrar till fettlever.

Ytterligare orsaker

Fettlever är den första etappen av alkoholrelaterad leversjukdom (ALD). Det fortsätter med att förstöra friska leverceller, bildandet av ärrvävnad, och slutligen utveckling av cirros (leversvikt) och död. Enligt California Pacific Medical Center, "så lite som ett glas vin eller öl i veckan kan bidra till detta tillstånd. "

Fettlever kan utvecklas som ett resultat av höga kolesterolvärden eller för höga triglycerider orsakar ansamling av för mycket fett i blodet, typ 2 diabetes, fetma, mediciner inklusive prednison, östrogen, och överdriven användning av paracetamol (Tylenol), tarmoperationer mot fetma eller små-tarmen tas bort.

Prevalens av fettlever

För icke-alkoholister lider av detta tillstånd, det brittiska Lever Trust stater, NAFLD (alkoholfri fettlever sjukdom) är den första fasen av sjukdomen som omfattar uppsamling av överflödigt fett i levern. NAFLD drabbar cirka en tredjedel av de vuxna i USA, och cirka 13 procent av barnen, vilket framgår av Brent A. Tetri, MD, Saint Louis University Lever Center, i sin artikel i Daily Hälsa Nyheter, 22 September, 2008 .

Nästa fas är Nash (alkoholfria steatohepatitis), desto mer avancerat stadium av sjukdomen. NASH med inflammation och svullnad i levern och kan utvecklas till skrumplever.

Eftersom det inte finns några inledande symtom kan sjukdomen inte upptäcks under många år tills det har nått ett mer avancerat stadium av leverskador. Fettlever ibland upptäcks under ett rutinmässigt blodprov som avslöjar en förhöjning av leverenzymer. Kan

Sammanfattning

fettlever kan undvikas genom att äta en hälsosam kost som eliminerar eller minimerar livsmedel som innehåller mycket kolhydrater och fett , särskilt triglycerider. Undvik att äta för mycket och Crash diet, minimera konsumtionen av snabbmat på grund av sin höga fetthalt, och avstå från att fasta eftersom det betonar att det lever enligt Saint Louis University Lever Center. Håll aktiva och delta i regelbunden motion, begränsa eller helt undvika användning av alkohol, hålla diabetes under kontroll och aggressivt hantera högt kolesterol. Om du har fettlever, följ orsak-specifik behandling rekommenderas av din läkare och vara säker på att han får veta om alla mediciner du tar, inklusive receptbelagda läkemedel och över disk läkemedel såsom paracetamol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.