hem rättsmedel för inåtväxta hårstrån på bröstet

Inåtväxta hårstrån är ett vanligt problem för många människor. En inåtväxta hår uppstår när håret lockar och växer tillbaka in i huden. Också kallas rakhyvelsutslag kan inåtväxta hårstrån visas i ett område som är rakat eller vaxat. Det finns många huskurer du kan prova för att bli av med inåtväxta hårstrån på bröst

Orsaker <.

inåtväxta hårstrån orsakar vanligtvis röda bulor och är smärtsamma. Gupp är ömma ofta som håret växer tillbaka in i hårsäcken behöver hitta en plats att växa. En inåtväxta hår är vanligen en följd av felaktig rakning tekniker och kan orsaka ärrbildning och svullnad. Rakning för nära eller i fel riktning leder ofta till rakhyvelsutslag eftersom hår som skärs noggrant kommer fastna i follikeln.

Huskurer

Du kan minska klåda från inåtväxta hårstrån genom att ta en halv en gurka och mosa den. Tillsätt 1 /3 kopp mjölk och blanda ihop. Lägg blandningen i kylskåp i några minuter tills kallt. Blötlägg blandningen i en trasa och applicera på brösten med inåtväxta hårstrån. Detta kommer att hjälpa till att lindra en del av klåda och irritation.

För att bli av med ett inåtväxta hår, ta en kopp varmt vatten och tillsätt 1 u00BD tsk salt till det. Blanda ihop och sedan suga en bomullstuss i blandningen. Applicera bomullstuss till inåtväxande hårstrån på bröst och Tvätta inte bort det. Saltet hjälper till att exfoliera huden och rengöra den.

Du kan också prova aloe vera om irritation ett inåtväxande hår orsaker. Använd aloe vera som är 99 procent ren, som finns på apoteket. Applicera aloe vera till inåtväxande hårstrån två gånger om dagen i tre dagar. Efter denna tid bör svullnad och irritation är borta.

Att hjälpa till med brännande känsla som en inåtväxta hår ofta skapar, ta två obestruket aspirin tabletter och lös dem i varmt vatten. Blanda detta till en pasta och tillämpas i det område på bröstet med inåtväxta hårstrån. Lämna det på i några minuter och sedan tvätta den med varmt vatten.

Om du vill korrigera ett inåtväxta hår, köpa en tandborste med korta borst. Använd en mjuk cirkulär rörelse runt det drabbade området för att befria inåtväxande hår och hindra den från att växa vidare in i huden.

Om problemet inte förbättras eller förvärras, besök din läkare för att få ordentlig medicinsk uppmärksamhet för att säkerställa att området inte har blivit smittad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.