hur man dränera knä vätska

Bara en läkare ska dränera knä vätska. Ödem på knät är ett vanligt problem när det har skett en skada eller när det finns ett kroniskt problem med knäet. Men tömning av vätska innebär att placera en stor nål i det gemensamma själva, vilket kan risken infektion och värre. För en patient om att få detta förfarande gjort, är det bra att veta vad som väntar

Hur Tappa vätska från Knee


1.
Knäleden skall rengöras och desinficeras innan behandlingen har genomförts. Från mitten av shin till mitten av låret, måste huden rengöras med Hibiclens eller annan antimikrobiell tvål, sedan tvättas med en klorhexidinlösning lösning. Området där injektionerna sker därefter rengöras med alkohol.
2.
Lokalbedövning injiceras sedan runt huden i knäleden och tillåtas att få full effekt. Huden är testat för att domningar smärta med stimuli som normalt skulle vara smärtsam, och när det inte finns någon känsla, kan förfarandet inledas.
3.
nål är fäst i sprutan och nålen sätts försiktigt men bestämt i det gemensamma. Den normala område för posten är på insidan eller utsidan av knäleden under patella (knäskålen) och in i hålrum mellan knäskålen och de övre och nedre ben ben.
4.

kolven, som hade varit helt deprimerad, är nu dras tillbaka sakta att suga vätskan från den gemensamma in i sprutan. I de flesta fall är en 20CC spruta tillräckligt. När det gäller extrema svullnad, är det klokt att använda en 30cc spruta eller vara beredd att byta ut sprutor. Knäet kan behöva behandlas för att se så mycket vätska sugs som möjligt.
5.
När vätskan har tömts, om kanylen dras tillbaka och området rengöras igen med alkohol. Ett sterilt förband läggs på injektionsstället och knäet måste vila minst 24 timmar och hållas högt.

Tips och varningar


 • Även om det kommer att bli betydande smärta under denna procedur, är det bäst att ha knä pressas och manipuleras medan det dräneras, för att säkerställa att så stor del av ödem tas bort som möjligt.
 • aldrig någonsin försök att göra detta själv, eller har någon annan än en utbildad läkare eller sjuksköterska utföra denna procedur på ditt knä. Resultaten av en dåligt knä avlopp kan vara dödligt allvar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.