hur man kan hjälpa en alkoholist om sin första dag av nykterhet

Alkoholister frestas att dricka på grund av fysiskt beroende och /eller på grund drickande har blivit en stark vana som ofta är kopplat till andra beteenden de kan behöva för att undvika. Andra kan uppmuntra alkoholister insatser för att sluta dricka genom att hjälpa dem att söka effektivt stödja och göra hälsosamma livsstilsförändringar

Stöd Nykterhet


1.
Alkoholister som har beslutat att avstå permanent från att dricka finner det känslomässigt, mentalt och fysiskt svårt att göra det . Familjemedlemmar, vänner, läkare eller rådgivare kan inte göra alkoholister sluta dricka men kan följa några strategier för att stödja dem under deras första dag av nykterhet.
2.
Vara positiv. Återhämta alkoholister får slåss cravings för alkohol och kan vara deprimerad, orolig, irriterad, har svårt att koncentrera sig, vara otålig eller skuldtyngd. Bo upbeat och arbeta för att lyfta humöret.
3.
Bo Upptagen. Alkoholister dricker ofta på impuls. Även de som tror att de har åtagit sig att sluta kan ge till en plötslig lust att dricka, särskilt när de är upprörda, ensam eller uttråkad. Bo ockuperade kan hjälpa dröjsmål och slutligen spåra ur frestelsen att ta en drink. Föreslå och delta i aktiviteter som kommer att distrahera återhämta alkoholister från att tillgripa dricka för att "fördriva tiden. "
4.
Söka stöd. Många grupper med flera års erfarenhet av att hjälpa alkoholister att återhämta sig, såsom Anonyma Alkoholister, Helpguide. org och SMART Recovery, uppmanar det nyligen nykter att söka information och uppmuntran från stödgrupper bestående av kolleger återhämta alkoholister. Dessa grupper ger motivation och värdefulla lärdomar om hur man undviker att dricka.
5.
Ändra Rutiner. Det bästa sättet att ändra en vana är att ändra andra beteenden som uppenbarligen eller subtilt, kan förknippas med det. Det är därför många återhämta alkoholister undvika att gå till barer eller umgås med tidigare "dricka kompisar. " Ersättning för gamla, alkoholrelaterade beteende med nya rutiner kommer att hjälpa alkoholister distrahera från att tänka på eller lockas att återuppta dricka.
6.
Klappa Var inte pressad. Alkoholister som är pressade och skrämmas till att undvika alkohol är mycket mer benägna till återfall än de som uppmuntras att utveckla sina egna skäl för att avstå. En artikel i American Family Physician tidskriften förklarar, "ställa argumenterande patienter," Vill du dö av detta? " kan uppfattas som ett hot och kan framkalla mer motstånd och fientlighet. Å andra sidan, frågar patienterna: "Hur vet du att det är dags att sluta?" tillåter patienterna att vara deras "egen expert" och kan hjälpa dem påbörja en tankeprocess som sträcker sig utanför undersökningsrummet. Väl formulerade frågor kommer att lämna patienter funderar de svar som är rätt för dem och kommer att flytta dem längs förändringsprocessen. "
7.
Utveckla sunda vanor. Bättre kost, utövar regelbundet och få tillräckligt med sömn --- förbättra deras dagliga livskvaliteten --- hjälper återhämta alkoholister för att må bättre fysiskt och förverkliga hur illa överdrivet drickande fick dem att känna, titta och utföra. Utgifterna ökade tid och kraft på dessa prioriteringar kan också distrahera dem från att tänka om att dricka genom att hålla dem upptagen, förbättra humöret och självkänsla och främja antagandet av andra positiva livsstilsvanor.

tips och varningar


 • Ett av de bästa sätten att hjälpa alkoholister är att förstå hur den personens tillstånd har påverkat livet för dem runt omkring dem. Ofta är de som bryr sig om alkoholister behöver så mycket stöd som de gör. Grupper som Al-Anon kan ge stöd och utbildning till dem som är icke-alkoholhaltiga offer för alkoholism.
 • Några av symtomen vid svår alkoholism kan vara livshotande. De omfattar delirium tremens (svår, långvarig ångest, hallucinationer, delirium och andra symptom), lever-eller njursjukdom, hjärtbesvär och hjärnskador. Många lider också av dålig kost och stillasittande livsstil eller kan pre-diabetiker eller diabetiker. Människor med en historia av allvarlig alkoholproblem eller som har betydande symtom på ohälsa kräva omedelbar läkarvård.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.