hur man undviker rotatorkuffen kirurgi

Din rotatorkuffen är inte bara en muskel. Det är faktiskt består av en grupp av muskler och senor, som ligger i dina axlar. Jobbet av rotatorkuffen musklerna är att möjliggöra rörelse av axeln boll-och-socket joint, liksom att ansluta skulderbladet till skelettet i överarmen. Skador på rotatorkuffen kan ofta uppstå på grund av repetitiva aktiviteter, såsom tunga lyft. Enkel behandling åtgärder kan hjälpa dig att undvika behovet av kirurgi. Men om skadan är allvarlig, kanske du inte kan undvika operation.
1.
Avstå från att upprepa den verksamhet som skadade axeln. Vilande är det viktigaste steget i återuppbyggnadsarbetet efter denna typ av skada. Om du inte vila axeln, kan du göra din skada värre. Lyft inte tunga föremål för ca en vecka, tills smärtan avtar. Undvik aktiviteter som kräver att du höja armen ovanför huvudet.
2.
Alternate tillämpning kyla och värme till området. Använd en kylklamp eller en påse frysta ärtor insvept i en handduk. Tillämpa den på axeln i ca 20 minuter, flera gånger per dag. Detta kommer att hjälpa till att lindra både smärta och inflammation. Mayo Clinic, rekommenderar att man använder en värmekälla efter cirka två till tre dagar för att använda is. Ansök värme i ca 20 minuter. Du kan använda en värmedyna eller en varm vattenflaska.
3.
Sträck dina muskler försiktigt efter att smärtan försvinner i en dag eller två. Om du helt hämma axeln rörelse, kan du faktiskt göra skadan värre. Sträck dina axlar genom att rulla dem långsamt. Du kan även höja armarna parallellt med golvet och flytta dem i långsamma, cirkulära rörelser. Om du har problem, kan en sjukgymnast hjälpa dig.
4.
Ta en over-the-counter smärtstillande för att lindra dina smärtor. Ibuprofen, acetylsalicylsyra eller naproxen kan alla hjälpa till. Oavsett vilken drog du väljer, följ noga doseringsanvisningen. När smärtan slutar, sluta med medicineringen. Långvarig användning av smärtstillande kan leda till magbesvär.
5.
Kontakta din läkare om du upplever svår smärta. Din läkare kan administrera en kortikosteroid injektion på rotatorkuffen muskler. Detta kan bidra till att minska inflammationen och lindra din smärta.

Tips och varningar


 • hindra dig från att tillfoga din axel igen genom att sträcka innan det inleder ansträngande aktiviteter som tung lyft.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.