kraniotomi förfarande för bilaterala Méniu00E8res sjukdom

Méniu00E8res sjukdom är en sjukdom som drabbar balansen och hörsel. Bilaterala Méniu00E8res sjukdom förekommer i båda öronen. Om patienten lider svår yrsel men ändå har bra hörsel, och läkemedelsbehandling var ineffektiv, kommer läkare rekommendera ett kirurgiskt ingrepp för att klippa balansen nerv mellan hjärnan och i innerörat. För att få tillgång till den balans nerven, läkare utföra ett kirurgiskt ingrepp kallas kraniotomi. Förstå kraniotomi förfarande kräver en grundlig förståelse för de åtgärder som läkaren kommer att ta, liksom vad som kommer hända efter operationen som patienten återhämtar sig.

Förfarandet

En kraniotomi innebär skära ett hål i skallen och ta bort en bit av skallen , kallas ett ben flik, för att få tillgång inuti skallen. Sjuksköterskor kommer att förbereda hårbotten för kirurgi --- det handlar raka håret från den del av hårbotten där snittet kommer att inträffa (runt EAR) och rengör området noggrant. Kirurgen kommer att göra snitt i hårbotten, dra hårbotten tillbaka och borra ett hål i skallen, med hjälp av hålet för att skära ut benet flik. Kirurgen sparar benet flik för att ersätta när han är klar med förfarandet. Han då klipp vestibulära nerven (den nerv som styr balans och förbinder örat till hjärnan), ersätter benet flik --- där han åter fäster med hjälp av metallplattor eller speciella sömmar --- och drar i hårbotten till normalt läge, sömmar snittet stängd.

förfarande kräver narkos och vanligtvis innebär fyra eller fem dagar på sjukhuset för att övervaka patienten genom återvinning.

Post-kirurgi förväntningar

Förstå ett kraniotomi innebär också att veta vad som kommer hända efter operation. Även om förfarandet praktiskt taget eliminerar alla episoder av yrsel efter en fullständig återhämtning, kommer det att finnas enstaka perioder av instabilitet i ett par dagar efter operationen som kroppen kompenserar för det klippta nerv genom att förlita sig på den motsatta innerörat för att upptäcka balans. Läkaren kommer troligen rekommendera att arbeta med en sjukgymnast på en balans-byggnad träningsprogram efter frisläppandet från sjukhuset som en försiktighetsåtgärd.

Tillsammans med den vanliga liten risk för infektion som följer med varje kirurgiskt ingrepp, finns också en risk att patienten kommer att uppleva huvudvärk efter operationen. Vården kommer att arbeta med patienten genom återhämtningsperioden och efteråt att hantera alla återkommande biverkningar av förfarandet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.