lindring av klåda från hudbristningar

Klåda är en medicinsk beskrivning för kliande eller torr hud och är ofta resultatet av en underliggande hudutslag eller sjukdom. Klåda ofta följer med hudbristningar som förekommer hos gravida kvinnor. Enligt americanpregnancy. org, nästan 90 procent av alla gravida kvinnor har bristningar, och dessa bristningar kan bli röd och inflammerad, vilket är symptomatiskt för klåda eller, närmare bestämt, kliande urtikariella papler och plack (Pupp). Olika behandlingar kan lindra sveda och klåda känsla

Diagnos

Pupp förekommer i en i varje 150 graviditeter. Om du märker att din hudbristningar bli röda och kliande, kan du ha en Pupp infektion. Försiktigt inspektera utslag för skalning och uppvuxen pustler. Skalning innebär flingor av hudavflagning hudbristningar, medan pustler är små röda knölar.

Enligt American Academy of Dermatology (AAD) är Pupp ofta ett tecken på en underliggande sjukdom, så om du märker röda finnar eller torr hud längs hudbristningar, kontakta din dermatolog eller läkare som kommer att löpa ett blodprov för att undanröja alla allvarliga sjukdomar som kan orsaka Pupp. Oftast är klåda eller klåda resultatet av en hudsjukdom snarare än en intern, sekundär sjukdom.

Orsaker och förebyggande

Enligt AAD är klåda i allmänhet resultatet av hudsjukdomar som eksem eller nässelutslag. Gravida kvinnor som har omfattande bristningar kan uppvisa Pupp längs hudbristningar grund av ett visst underliggande sjukdom som kallas gallstas. Kolestas är en leversjukdom som endast uppstår under graviditeten och är resultatet av hormoner som påverkar det normala flödet av galla från levern till gallblåsan. Kolestas försvinner efter graviditet och om kolestas är den underliggande orsaken till Pupp kommer Pupp försvinna.

Rådgör med din barnmorska om du märker Pupp spridas längs dina armar och ben. Enligt americanpregancy. org finns det inga särskilda medel för att förhindra Pupp under graviditeten. Bristningar är gemensamma för gravida kvinnor och klåda som åtföljer dessa hudbristningar är vanligt också. Du kan begränsa klåda genom att hålla din mage område tillräckligt fuktad med återfuktande lotion, men detta innebär inte nödvändigtvis att Pupp från att utveckla tillsammans med hudbristningar.

Behandlingar

Om Pupp är resultatet av som hudsjukdom, som till exempel eksem, kommer läkaren att diagnostisera detta tillstånd och du kan använda över disk behandlingar som calamin lotion för att begränsa symptomen. Alternativt, om du läkare diagnoser du med gallstas, kan din läkare ordinera ett oralt läkemedel för ursodeoxycholic syra för att lindra symtomen och behandla den underliggande sjukdomen. Huskurer inkluderar bad med ljummet vatten, samtidigt som du använder milda tvålar som innehåller lågt pH, vilket gör dem högre i syra. Lågt pH tvålar hjälpa till att återställa hudens barriärfunktion, förebygga infektion. Med ett havregryn bad kan stöd i att behandla symptomen av Pupp, genom att lugna klåda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.