testosteron implantat terapi för män

Testosteron implantatbehandling är som används för män som producerar låga nivåer av hormonet, vilket kan leda till sjukdomar såsom benskörhet, manliga klimakteriet och sänkt sexlust. Testosteron är en hormon som produceras av testiklarna som är avgörande för manliga tillväxt, utveckling och reproduktion. Om dina testosteronnivåer är för låga, kan du uppleva problem som trötthet, impotens, infertilitet och kognitiva problem

Testosteron

När dina testosteronnivåer är för låga, kan din läkare rekommendera testosteron implantatbehandling. Målet med denna terapi är att ta dina testosteronnivåer tillbaka till det normala. Åldrande är den största orsaken till minskad testosteron men sjukdomar i testiklarna eller hypofysen också ha en stor inverkan på produktionen. Läkaren för in implantatet, som sedan kommer att släppa testosteron i blodet, under huden antingen i skinkan eller magen. Ett implantat kommer vanligtvis varar några månader. Innan du sätter i enheten, kommer din läkare att kontrollera nivån av testosteron i blodet och upprepade kontroller kommer att krävas när du bär implantatet.

Varning

Trots att implantatet är effektivt i de flesta män, kan din läkare behöva justera nivån av testosteron det lossnar. Till exempel kan för mycket testosteron orsaka frekventa erektioner, viktökning och ångest. Om du upplever något av dessa symtom kommer din läkare behöva justera mängden testosteron implantatet utgåvor. En annan risk för hormonbehandling är de ökade möjligheterna för prostatacancer eller tillväxt av godartade tumörer. Om du får testosteron implantatbehandling, kommer din läkare behöva kontrollera din prostata årligen för problem. Vissa redan existerande villkor kommer att hindra dig från testosteron terapi. Män som har prostatacancer, bröstcancer, överdriven kalcium i blodet och njurarna frågor bör inte få implantatet.

Interractions

Människor på andra läkemedel i allmänhet tolerera testosteron implantatet väl, men det finns vissa försiktighetsåtgärder. Om du tar antikoagulantia läkemedel såsom warfarin eller phenindione, testosteron implantat behandling kan öka deras effekter. Din läkare kommer att behöva övervaka dina blodpropp tid för att undvika risker. Dessutom, om du använder implantatet med kortikosteroider din risk för ödem är större eftersom både testosteronbehandling och kortikosteroider orsaka vätskeretention. Män med diabetes kan också behöva minska behovet av insulin medan testosteron implantatbehandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.