vad är orsakerna till svullna lymfkörtlar och ökad ledvärk?

Medan svullna lymfkörtlar är vanligt med vissa typer av infektioner, kan närvaron av ledvärk tyder på en mer allvarliga medicinska tillstånd. Det är viktigt att rådgöra med din läkare för att få en korrekt diagnos för svullna lymfkörtlar och ledvärk

Identification Det finns lymfkörtlar i områden över hela kroppen. Några av dessa områden är ljumsken, bakom örat, nacken, bakom huvudet och under hakan. Syftet med dessa lymfknutor är att bekämpa infektioner.

Orsaker

Den vanligaste orsaken till svullna lymfkörtlar är infektion såsom öroninfektion, tand abscess och mononukleos. Förekomsten av ledsmärta tillsammans med svullna lymfkörtlar kan indikera början av ett allvarligt hälsotillstånd.

Endokardit

infektiös endokardit kan orsaka svullna lymfkörtlar, samt smärta och inflammation i lederna. Detta villkor är en infektion i hjärtats klaffar och kommer att behöva medicinsk behandling.

Sarkoidos

Sarkoidos är en autoimmun sjukdom som kan orsaka handled ömhet och lymfkörtel svullnad. Sarkoidos drabbar lungor, leder, ögon, hjärna och hjärta. Diagnostiska tester och röntgen kan bidra till att bekräfta diagnosen av detta villkor.

Lupus

Lupus är ett vanligt medicinskt tillstånd som kan orsaka svullna lymfkörtlar och ledinflammation. Dessa symtom kan uppträda med feber, utslag, artrit och trötthet. Det är viktigt att utesluta andra infektioner i lupus patienter som har svullna lymfkörtlar, ledvärk och feber.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.