vad man ska äta när man har en gallblåsa attack

Gallblåsan är ett organ som är precis under levern. Den koncentrerar gallan som görs av levern att smälta fett. När du konsumera livsmedel som innehåller mycket dåligt fett, producerar levern mer galla, för att smälta dessa fetter. När gallblåsan överbelastas med gallan, kan detta hetsa den och ge dig en gallblåsan attack med symtom som smärta, gas, rapningar och halsbränna

B-vitaminer och järn

När lider av gallblåsan attacker är det viktigt att äta mat som innehåller mycket B-vitaminer och järn. Två exempel på sådana livsmedel är fullkorn och grönkål. Spenat är också rik på järn, men det kan förvärra gallblåsan attacker. Så om du lider av en gallblåsan angrepp bör du undvika spenat.

Fiber

öka fiber intaget är viktigt om du lider av gallblåsan attacker eftersom fiber hjälper till att hålla gallan produceras i levern blir för tjock. Det gör detta genom att minska upptaget av kolesterol i tarmen och minskar kolesterolsyntesen. Kolesterol är en av de viktigaste ingredienserna i gallan, och när det är för mycket i gallan det kan orsaka gallsten kan bildas liksom gallblåsan attacker.

Antioxidant Foods

Att äta mat som innehåller antioxidanter såsom körsbär, blåbär , tomater, kan squash och paprika bidra till att både förebygga och minska svårighetsgraden av gallblåsan attacker. Antioxidanter neutraliserar fria radikaler som är gifter som produceras av organ som utför oxidation. Dessa fria radikaler som faktiskt kan orsaka inflammation, och eftersom ett gallblåsan attack beror på inflammation i gallblåsan, är det viktigt att äta mat som neutraliserar dem för att minska antalet och svårighetsgraden av gallblåsan attacker.

Vatten

Dricka mycket av vatten hjälper till att spola gifter från kroppen och kan hjälpa till att lindra symtom på en gallblåsan attack. Levern är att ha en svår tid att bryta ner alla kolesterol och andra dåliga fetter som förbrukats och därmed orsaka en gallblåsa attack. Dricka mycket vatten och spola ut gifter kan hjälpa till att hålla levern och gallblåsan från att överbelastas och ge dem tid att bryta ner dåliga fetter och minskar gallblåsan symtom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.