vad man ska göra för en mild värmeslag?

Värmeslag, ett mer allvarligt fall av värmeslag kan uppstå plötsligt. Värmeslag är ett akut medicinskt och bör behandlas omedelbart. Det finns vissa åtgärder som kan vidtas för att behandla lindrig värmeslag dess att läkarhjälp anländer

Orsaker Värmeslag orsakas av exponering för höga temperaturer under en längre tid, särskilt i hög luftfuktighet. Uttorkning bidrar till värmeslag. Värmeslag kan utvecklas gradvis, men ofta symtomen inte redovisas förrän det är en medicinsk nödsituation.

Mild Värmeslag

Värmeslag, en form av hypertermi, resultat från en onormalt förhöjd kroppstemperatur. Värmeslag, även lindriga fall bör behandlas av läkare eller sjuksköterska, eftersom det kan vara dödlig.

Behandling

Vila i en sval, skuggig plats tills hjälp anländer. Är det viktigt att rehydrera kroppen genom att ge rikligt med vätska (t. ex. vatten eller sportdryck) som kan bidra till att ersätta en del av elektrolyter och salt förloras genom svettning. Drycker som innehåller alkohol eller koffein inte kan rekommenderas för offer värmeslag. Det kan vara bra att ta bort eller lossa kläderna för komfort. Om möjligt, svamp kroppen med ljummet vatten. Flytta personen till en svalare miljö hjälper, samt en fläkt för att hålla frisk luft rör sig över huden.

Symtom

symptom på starka värmeslag är kräkningar, illamående, trötthet, svaghet, muskelkramper och yrsel . Svårare värmeslag orsakar hög kroppstemperatur, avsaknad av svettning, hudutslag, förvirring, konstigt beteende, snabb puls, andningssvårigheter, hallucinationer, förvirring, agitation, kramper och koma.

Störst risk

Värmeslag är mest sannolikt för spädbarn, äldre, idrottare och de som gör tungt arbete utanför


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.