Förhållandet mellan bältros & ångest

Bältros är ett mycket smärtsamt och obehagligt tillstånd som kan hända vem som helst som har haft vattkoppor och har varit utsatt för varicella zoster-virus, det virus som orsakar bältros och vattkoppor

Presentation

Efter vattkoppor ligger viruset vilande i närheten av kroppens ryggmärgen. När viruset aktiveras, framställer den som smärtsamma blåsor som startar i mitten av ryggen och spridda runt framsidan av bröstkorgen till bröstbenet, detta tillstånd kallas bältros.

Orsaker

Det finns ingen känd orsak bakom utbrott drabbar bältros människor med höga stressnivåer och svagt immunförsvar.

fysiska och psykiska symptom

Enligt American Academy of Family Physicians, personer med bältros klagar över influensaliknande symtom, trötthet och ångest. Villkoret är störande i det dagliga livet och kan orsaka ångest och nöd i de drabbade.

Ångest och bältros

Bältros kan producera frustration, irritation och depressiva känslor. Smärtan kan avbryta sova och negativt påverkar humör, både riskfaktorer för utveckling av ångest.

Förebyggande

varicella zoster vaccin (för bältros) och varicella vaccin (mot vattkoppor) lägre risken för att utveckla bältros. Människor som är benägna att utbrotten ska träna stresshantering och lära sig hantera färdigheter, som ger lindring för patienter under infektioner och minska risken att utveckla ångest eller göra den sämre under ett fall av bältros.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.