Vilka är de behandlingar för höft subluxation + cerebral pares?

Cerebral pares (CP) är en neurologisk sjukdom som effekter kroppsrörelser och musklernas koordination. Hip subluxation (förskjutning av höften) kan förknippas med cerebral pares. Behandlingar för höft subluxation och cerebral pares kan inkludera sjukgymnastik, smärta medicinering och operation

vikten av fysisk terapi

Ett barn med CP är född med normal höfterna. Muskulär obalans och beniga missbildning i samband med cerebral pares utlöser höft subluxation. Sjukgymnastik i tidig ålder kan bidra till att svårighetsgraden av höft subluxation.

Sjukgymnastik

Sjukgymnast fokuserar på korrekt viktbärande tekniker. Hjälpmedel, som en käpp eller rollator, kan användas för att hjälpa någon med CP ordentligt bära sin vikt när hon gick. Sjukgymnastik kan också fokusera på att förbättra balansen. Dålig balans är ett symptom på höft subluxation.

Behandling av smärta

Smärta som orsakas av höftluxation kan behandlas med over-the-counter smärtstillande.

Kirurgiska ingrepp

stor smärta och grad av höft subluxation är därför avgörande om huruvida de ska använda kirurgi som behandling. Kirurgi innebär skruvar och platta fixering att ta itu med problemet med höften subluxation.

Överväganden

Vänd dig till en ortoped veta hur de ska gå vidare med att behandla din höft subluxation. Varje fall av cerebral pares och hip subluxation är annorlunda och kommer att kräva en individualiserad bedömning för att fastställa bästa möjliga behandling plan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.