Vilka uppgifter av antivirala läkemedel?

Virus är en parasitär kärna av DNA omgivet av protein och andra organiska föreningar. En majoritet av biologer anser virus att vara icke-levande varelser, trots den organiska sammansättningen av parasiterna. Virus kan inte reproducera utan att använda väsentliga komponenter som finns i värden. Oförmåga virus att reproducera utan en värd som skiljer ut dem från levande organismer

Historia

D. J. Bauer, en vetenskapsman med publikationer som spänner över 30 år, platser användningen av de första antivirala läkemedel i början av 1960-talet. Enligt Bauer, var de två antivirala idoxuridin för behandling av herpes simplex virus (HSV), och methisazone för komplikationer orsakade av vaccin mot smittkoppor. På senare år har antivirala införts för influensa-relaterade sjukdomar. Antiviraler som Tamiflu, först utvecklades i början av 1990, har haft framgång i kampen mot allt starkare virus, som svininfluensan.

Funktion

Virushämmande medel fungerar genom att frigöra syntetiskt protein som liknar de som finns i virus. Antivirala läkemedel verkar genom att blockera cell receptorer (förebyggande), blockering viral förmåga att föröka sig eller sprida (inaktivera), och genom att öka immunförsvaret (kamp).

Virus

Några vanliga virus inkluderar svininfluensa, fågelinfluensa, herpes simplex virus (HSV), humant immunbristvirus (HIV), smittkoppor, multipel skleros och humant papillomvirus (som misstänks vara den vanligaste orsaken till livmoderhalscancer hos vuxna kvinnor).

antivirala läkemedel

Vissa antivirala läkemedel inkluderar amantadin, rimantadine, zidovudin (AZT), aciklovir, zanamivir (Relenza) och oseltamivir (Tamiflu).

Överväganden

Missbruk eller överanvändning av antivirala läkemedel kan leda till utvecklingen av resistenta virus, särskilt av influensa virus som svininfluensan, enligt Hugh Pennington, en virolog vid universitetet i Aberdeen, som noteras på en April 29, 2009 artikel om Time. com.

Lösning

Kontakta läkare för information om korrekt användning av antivirala läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.