anfall debut hos barn

Epilepsi är ett tillstånd som kan orsaka kramper hos barn och vuxna. Debut av epilepsi är vanligast hos barn under 5 års ålder. Det finns mediciner som kan vara bra att kontrollera krampanfall, så att barnet kan ha en normal barndom

Identification

Vissa typer av anfall kan inte vara resultatet av ett epilepsi hos barn. Feberkramper kan förekomma med plötslig feber och sjukdom, och cirka 97 procent av barn som har feberkramper inte utvecklar epilepsi.

absenser

Barn som upplever absenser kan tyckas vara dagdrömma. Barnet kan stirrar ut i rymden för en stund, sedan tillbaka till hennes tidigare verksamhet, den vanligaste åldern för absenser är 3 till 10 år

juvenil myoklonisk epilepsi

juvenil myoklonisk epilepsi oftast inträffar mellan 12. och 18, och barnet kan uppleva anfall på att vakna, myokloniska ryck och absenser. Denna typ av anfall verksamhet är väl kontrollerad med läkemedel, men är vanligtvis inte urvuxen.

infantil spasm

infantil spasm uppträder vanligtvis inom den första levnadsåret och kan föregå andra typer av anfall. Kluster av ryck och spasmer kan göra att barnet förlorar sin balans och falla framåt.

Behandling

Läkemedel kan bidra till att förhindra anfall hos ditt barn, beroende på vilken typ av epilepsi och ditt barns ålder. Andra alternativ om anfall inte kontrolleras av läkemedel är en ketogen diet, kirurgi och vagusnerven stimulans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.