boutonnieres sjukdom

En komplikation av reumatoid artrit eller vissa ledskador är boutonnieres Deformity inte en oberoende krämpa. En boutonnieres deformitet, om diagnosen ställs på rätt sätt, kan behandlingsbar genom både kirurgiska och icke-kirurgiska metoder

Vad är boutonnieres Deformity?

boutonnieres Deformationen är ett tillstånd som orsakar ett finger för att bli permanent böjda eller krokiga och inte kunna rätas ut utan att använda den motsatta sidan eller någon annan yttre kraft för att tvinga det rakt.

anatomi Finger

finger har två leder, den distala leden, som är i slutet av fingret, och den proximala leden, som är i mitten av fingret. Extensor senan flyttar dessa leder. Extensor senan är bindväv, som börjar i musklerna i underarmen, och fortsätter ner genom fingret, gör det möjligt att böja och räta.

Hur en boutonnieres Deformity Påverkar ett finger

En boutonnieres Deformationen sker när den proximala gemensamma blir permanent skadad och lämnar fingret med en krokig utseende. Denna missbildning uppstår när skador uppstår på en av sträcksenor.

Orsaker till boutonnieres missbildningar

boutonnieres missbildningar kan vara resultatet av en skada på eller nära den proximala leden, som orsakar en inflammation i denna gemensamma eller en kroniska tillstånd, såsom reumatoid artrit.

Behandling Alternativ

Beroende på de särskilda orsaken till deformitet, kan du behandla en boutonnieres Deformity antingen genom kirurgisk eller icke-kirurgiska metoder. I vissa fall, endast skenor och utövar de skadade finger kan minska problemet. I svårare fall kan kirurgisk åtgärd, upp till fusion av det gemensamma, blir nödvändiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.