hem behandling för utbuktande-skivor

En utbuktande skivan är en komprimerad skiva pressa ut mellan kotorna skapa tryck på nerverna. Det finns olika grader av uppsvällda skivor, varav de flesta kommer att läka inom 4 till 6 veckor om god vård i enlighet med de Mayo Clinic. Du kan behandla din utbuktande skiva hemma med grundläggande metoder

Limit Aktivitet

Medan resten blir den främsta rekommendationen, läkare vid Mayo Clinic råd för att få lite aktivitet, medan behandling av en utbuktande skiva. Det är bäst att inte göra eller skonsamma övningar som simning, promenader eller cykling.

smärtlindring

Behandla smärta med NAISDs (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) såsom ibuprofen. Det finns många over-the-counter är tillgängliga eller din läkare kan ordinera något starkare.

Minska svullnad

Att begränsa verksamhetens art och med NAISDs bidrar till att minska svullnad och därmed tryck och smärta i ryggen. Du bör också använda is i 20 minuter åt gången flera ggr om dagen för att ta svullnaden nere, särskilt efter aktivitet.

Support

Använd ett stag genom dagen eller kuddar när du sitter eller sover för att stötta ryggraden. Gör inte några rörelser, såsom böjning och lyft, som kommer att anstränga din skada.

Värma Back Up

is används för att minska svullnad och används bäst efter aktivitet. Använd en värmedyna att värma muskler i rygg upp och lindra stelhet i ryggen för att bibehålla rörligheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.