hjälp för inåtväxta hårstrån i ansiktet

Inåtväxta hårstrån uppstår när toppen på håret lockarna inåt och in i huden. Inåtväxta hårstrån i ansiktet är oftast resultatet av rakning och kan orsaka smärta, rodnad, svullnad och ömhet. Follikulit, en infektion i hårsäckarna, följer ibland inåtväxta hårstrån i ansiktet. De flesta inåtväxta hårstrån kräver inte behandling, men vissa läkemedel och egenvård åtgärder kan bidra

egenvård för behandling inåtväxta hårstrån

Tvätta ansiktet med en antibakteriell cleanser varje dag. Ta inte raka drabbade huden tills det läker, om du måste använda en elektrisk rakapparat. Applicera en varm, fuktig disktrasa över det drabbade området för att lindra klåda och obehag. Du kan också lindra klådan med hjälp av en over-the-counter lotion som innehåller havre eller hydrokortison kräm.

Arbeta med din läkare

Boka tid med en hudläkare om smärtan av ditt inåtväxta hår kvar längre än några dagar . Han kan ge dig aktuella behandlingar som innehåller alkohol eller andra antiseptisk ingredienser för att döda bakterier, aktuell antiinflammatoriska lätt svullnad och antibiotika om en infektion föreligger. Använd alla behandlingar exakt som din läkare.

Tänk permanent hårborttagning om inåtväxta hårstrån i ansiktet är en återkommande problem. Din hudläkare kan berätta om de olika behandlingar och hänvisa dig till en läkare om han inte utföra dem själv

förebygga inåtväxta hårstrån

Överväg att använda en elektrisk rakapparat i motsats till en vanlig en. De inte skär som nära ansiktet. Mjuka upp håret innan du rakar dig, låt den ånga mjuka upp håret lite om man rakar i duschen och använda en återfuktande rakgel när du rakar. Låt din ansiktshår växa ut lite innan du rakar, rakar när håret är bara något som odlas från follikeln ökar chanserna till ett inåtväxta hår. Raka i samma riktning som håret växer. Kör inte rakhyveln över samma område flera gånger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.