hudsvamp & ringorm botemedel komplettera

Ringorm är en infektion i huden som orsakas av en svamp som lever och sprider på huden och hårbotten. Det orsakar ett kliande fläck på huden som liknar en röd cirkel med en hälsosam köttfärgad centrum. Ringorm är smittsam, och du kan få den från kontakt med en person eller ett djur som har det. Du kan också få det från kläder, handdukar eller sportutrustning som har smittats av svampen

Huskurer

Det är viktigt att behandla ringorm. Om du inte gör det kan din hud bli infekterade och kräver antibiotika. De flesta fall av ringorm kan behandlas med over-the-counter anti-svamp grädde som Lotrimin, Lamisil eller Tinactin. Tvätta och torka det område där ringorm är närvarande och ett tunt lager av anti-svamp kräm en eller två gånger om dagen (eller enligt anvisningarna på läkemedel). Fortsätt använda medicinen så länge som anvisningarna anger även om utslag klarnar upp. Detta kommer att hålla svampen från att växa igen eller sprids. Om ringorm inte går bort efter fyra veckor, besöka läkare.

Receptbelagda Behandlingar

Om över-till receptfria läkemedel inte läka din ringorm, behöver du ett receptbelagt läkemedel från din läkare. Dessa kan vara i form av en medicinerad lotion, kräm eller salva som du använder i det drabbade området, såsom recept Lamisil, Monistat-Derm, Loprox, Mentax eller Oxistat. Om din ringorm berör stora områden över hela kroppen, kan din läkare ordinera ett oralt läkemedel (piller, kapslar eller tabletter som tas via munnen) såsom Sporanox, Diflucan, Nizoral eller Lamisil. Orala läkemedel kan orsaka biverkningar såsom magbesvär eller leverdysfunktion. Du ska inte ta antacida eller läkemedel sår när du är på orala läkemedel mot svamp eftersom de kan störa absorptionen av läkemedlet. Orala fungals kan också påverka effekten av blodförtunnande läkemedel som warfarin som hämmar koagulation av blodet.

Förhindra återinfektion av ringorm

För att förhindra återinfektion av ringorm svampen, inte delar dina kläder, handduk, lakan eller sportutrustning med någon du tycker kan ha ringorm, tvätta dina kläder och sängkläder i en anti-svamp tvål; alltid bära sandaler eller tofflor i omklädningsrum, dusch och tvätta håret efter deltagande i idrottsaktiviteter som involverar hud-mot-hudkontakt, ändra dina strumpor och underkläder varje dag, hålla huden ren och torr, vilket gör att du torka fötterna väl, om du har fotsvamp, lägg strumpor på innan du sätter på dina underkläder så att du inte sprida svampen till din ljumske, och har ditt husdjur kontrolleras av din veterinär om han saknar päls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.