hur man administrerar Imitrex

Imitrex är namnet på ett läkemedel som kallas sumatriptan, det ges till människor som lider av migrän. Imitrex finns i tablettform, samt i nässpray och subkutan injektion format. Förstå exakt hur man använder Imitrex kan hjälpa dig att må bättre snabbare utan hot om överdosering eller interaktioner med andra läkemedel

Administrera Oral Imitrex


1.
Ta en Imitrex tablett så snart du inser att du börjar få en migrän huvudvärk. Drugs. com, en online-resurs för FDA-godkända läkemedel information, berättar att mediciner kommer att fungera mer effektivt om du administrerar tabletter så snart du känner symtom, men hindrar inte migrän uppstår.
2.
Drick hela 8 oz. glas vatten med din muntliga Imitrex. Avstå från att krossa medicin, enligt Mayo Clinic, kan styrkan påverkas om läkemedlet tas inte hela.
3.
Administrera en ny tablett av Imitrex, om riktas så som din läkare, efter 2 timmar om din huvudvärk inte har löst sig. Drugs. com anges att den övre gränsen för Imitrex dosering är 200 mg inom en och samma 24-timmarsperiod.

Administrera Imitrex Injektioner


1.
Sterilisera ett område på låret med en bomullstuss och gnugga alkohol.
2.
Inspektera autoinjektor enhet som följde med injicerbara Imitrex att vara säker på att dosen är korrekt. GlaxoSmithKline, tillverkaren av Imitrex, förklarar att medicineringen finns i både 8 mg och 12 mg styrkor. Det faktiska beloppet av läkemedel som administreras per injektion är 0,5 ml.
3.
Håll autoinjektor upp till dina rengjorda hudområdet och släpp våren eller annan mekanism som ger drogen under huden . Autoinjektor är ett speciellt verktyg som administrerar en dos av medicin och eliminerar behovet för dig att nypa i huden och att hålla dig med en spruta nål.
4.
Placera en bomullstuss på injektionsstället och fäst det med första hjälpen tejp. Du kan se lite blod från injektionsstället, men långvarig, aktiv blödning är ovanligt.

Administrera Nasal Imitrex


1.
Snyt dig innan du administrerar Imitrex i form av nässpray.
2.

Spray dimman i varje näsborre enligt anvisningar på förpackningen. Beroende på dosering din läkare anser det lämpligt, kan du spraya mer än en gång för samma dos av Imitrex. Mayo Clinic rapporterar att en typisk dos för vuxna börjar på 5 mg, eller en sprayning i vardera näsborren.
3.
Använd näsan Imitrex igen efter 2 timmar endast om din huvudvärk försvann och sedan återkommit. Den nasala formen av Imitrex är inte avsett att användas på nytt för samma huvudvärk om migrän inte försvinner inom 2 timmar. Mayo Clinic råder patienterna att kontakta läkare om deras migrän inte försvinner efter en dos av nasala Imitrex.

Tips och varningar


 • Imitrex inte bör användas av gravida kvinnor, eftersom det kan interagera med många olika mediciner. Se till att din läkare känner till alla droger och kosttillskott som du tar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.