hur man återhämta sig från bruten fotled kirurgi

Om du har haft oturen att bryta fotleden illa nog för att kräva kirurgi, vill du förmodligen hastighet din återhämtning så mycket som möjligt. Utöver den faktiska ben paus, har din fotled bestående skador på ligament, senor och muskler som omger benet från fraktur själv och från operation för att reparera det. Trauma mot fotleden kräver tid och noggrann uppmärksamhet att läka, men du kan maximera dina chanser för en snabb och fullständig återhämtning med lite ansträngning
1.
Följ läkarens anvisningar. Detta kan inte nog understrykas --- din läkare har reparerat skadan, men vad du gör i veckor och månader efteråt kan bryta ett fullständigt tillfrisknande. Ta hans eller hennes råd på allvar, och fråga innan du försöker något aktiviteter eller behandlingar hem som inte varit särskilt diskuteras med din läkare.
2.
Höj ditt skadade kroppsdelen. Om du ligger på en soffa eller säng eller i en fåtölj, placera en kudde under dina fötter och fotleder kommer att förhindra svullnad, vilket kan vara smärtsamt.
3.
Rest. Även om det kan vara frustrerande, kan vila din kropp att inrikta sina resurser till att läka skadan. Bär bekväma kläder, som träningsbyxor, som lätt passar över dina rösterna. Vik lakan och filtar vila över din skadade delen eller placera en strumpa eller byte över tårna för att hålla värmen och bekväma på natten. En kudde under dina rösterna kommer att hålla din fotled förhöjda på natten.
4.
Hydrate. Drick mycket vatten för att bidra till näringsämnen och bära gifter bort från din skada. Du kan vara motvilliga att göra detta eftersom det kommer att innebära fler resor till badrummet, men det kommer att vara väl värt mödan när det gäller att främja läkning.
5.
Äta nyttigt. Bladgrönsaker, frukt och grönsaker, kalcium-rika livsmedel och högkvalitativt protein ge din kropp med de byggstenar som behövs för att reparera skador på dina ben och vävnad. Undvik cigaretter, koffein och alkohol.
6.
Ta din medicin enligt anvisningarna. Vänta inte med att ta medicin tills smärtan är olidlig --- ta den när smärtan är måttlig, innan det blir outhärdligt. Om din smärta blir alltför lång och ohanterlig även med droger, kontakta din läkare för hjälp.
7.
Flytta. Hellre än att bli totalt stillasittande, flytta delar av kroppen som inte fungerar. Rulla huvudet, sträcka på armarna eller vrida försiktigt från sida till sida för att förebygga stelhet och muskelvärk. Detta kommer att förbättra blodcirkulationen lite också.
8.
Gör din sjukgymnastik enligt anvisningarna. När du får övningar att utföra, se till att du gör dem exakt som på bilden och i det nummer du tilldelas. Det brister i stretching, roterande eller böjning för det gör ont kommer att bromsa din återhämtning och kan minska din rörelseomfång senare.
9.
Håll snitt och kastade torrt när du bada eller duscha . Placera din skadade benet utanför badkaret eller överväga inslagning rösterna i en plastpåse för extra skydd. Svamp bad kan bli nödvändigt tills både gjutna och stygn tas bort.

Tips och varningar


 • Investera i mikrovågsugn middagar eller har någon hjälp med matlagning. Stående under lång tid att göra måltider kommer att tröttna dig och vara obekväm som blod rusar in det skadade området.
 • Bli inte en TV missbrukare --- stänga av den från gång till gång och läsa, ringa vänner eller familj i telefon, göra pussel, skriva brev, och så vidare. Detta bidrar till att minska din frustration och tristess kan göra tiden av dina fötter drägligare.
 • Ring din läkare om du upplever skarpa eller ohanterliga smärta, feber eller infektion vid snittet webbplatsen.
 • Se till att ditt vardagsrum är fria från skräp. Du kommer att använda kryckor eller en rullator under din återhämtning, så försök att eliminera eller minimera hinder på din väg mot fall och eventuellt reinjuring fotled.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.